Elitloppet 2019

”Jag hoppas att det är hans tur att vinna nu”

Månprinsen A.M. jagar sin första seger i Elitkampen

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. har vunnit ”allt” – förutom Elitkampen på Solvalla.

På söndag hoppas Gunnar Melander att det är dags.

– Det skulle vara jättekul, säger Gunnar Melander.

I helgen så är det Elitloppshelg på Solvalla med travtävlingar både under fredag, lördag och söndag.

Förutom själva Elitloppet så är en av helgens huvudattraktioner Elitkampen – kallblodens svar på Elitloppet.

Den svenske superstjärnan Månprinsen A.M. har vunnit 69 lopp på karriärens 107 starter och sprungit in över nio miljoner kronor och han har vunnit nästan allt som går att vinna, förutom just Elitkampen på Solvalla.

På söndag får den nu mera tolvårige Månprinsen A.M. en ny chans.

”Skoj att bara få vara med”

Månprinsen A.M. har försökt vinna Elitkampen flera gånger tidigare och som bäst slutat tvåa och trea i loppet, nu hoppas Bollnästränaren Gunnar Melander att det är deras tur att kliva högst upp på pallen.

– Det skulle vara jätteroligt så klart. En sådan här dag så är det alltid skoj att få vara med, och kan man då få vinna så skulle det vara superkul. Han har ju vunnit det mesta men aldrig riktigt fått till det i Elitkampen, han har varit både tvåa och trea i loppet men haft lite stolpe ut och jag hoppas det är vår tur på söndag, säger Gunnar Melander.

Månprinsen A.M. kommer till söndagens Elitkamp med nio raka segrar.

– Han har varit väldigt fin i starterna i år och formen känns väldigt bra, han är pigg och glad och ser som vanligt fin ut här hemma.

”Eventuellt barfota runt om”

Månprinsen A.M. kommer bli klar favorit i årets Elitkamp.

– Det är tufft emot naturligtvis, det är ju de bästa kallbloden som är med och det är tufft. Sjundespår är inte så lätt, men vi är naturligtvis med för att vinna och jag är tillfreds med hästen och allting med honom är bra.

Månprinsen A.M. har i sina 107 starter i karriären endast en gång tävlat barfota runt om, det var vid seger i Åby Stora Kallblodspris i fjol. På söndag kan det vara dags igen.

– Eventuellt så blir det barfota runt om, men det får jag avgöra på söndag när jag ser hur banan ser ut och så. Jag tyckte dock inte att han var så mycket bättre när han gick barfota i fjol, jag kände ingen större skillnad. Han tävlar med mycket lätta aluminiumskor och det är mer som ett skydd för hoven, så tyngdmässigt är det ingen betydelse. Men, möjligheten finns i varje fall, om vi vill, säger Gunnar Melander.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2019

Trav

Elitloppet

Solvalla

V75