V75

”Helt sjukt, jag är fortfarande skakig”

Hemköp i Alingsås vann 6,8 miljoner på V75: ”Fick banta ner systemet...”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Hemköp i Alingsås fick alla rätt på V75.

De sex andelskunderna får nu dela på 6,8 miljoner – 1 135 945 kronor per andel.

– Jag minns inte om jag satt eller stod upp i sista avdelningen, säger hjärnan bakom systemet, Rasmus Nordgren, till Trav365.

V75 från Bergsåker blev en svårlöst historia.

B.W.Rune med Mats E Djuse i vagnen chockade spelarkollektivet i den andra avdelningen (V75–2) vilket följdes upp av superskrällen (spelad på en procent) Ella Pace med Oskar Kylin Blom som kusk i V75–3.

Redan där var värdet uppe i 29 902 kronor.

Av de 1 276 132 inlämnade system denna lördag återstod nu bara 855,2 stycken.

”Mitt allra sista streck”

Ett av dessa tillhörde butiken Hemköp i Alingsås med sitt återkommande system: ”Den kyliga stora”.

– Det såg verkligen mycket bra ut efter de tre första avdelningarna. Jag spikade Heading Reference som vann V75–1 och sedan fick jag med skrällen i den andra avdelningen på två hästar. I den tredje avdelningen (V75–3) tog jag många hästar och Ella Pace var nog mitt allra sista streck. Hade inte ytterligare någon person köpt in sig på slutet hade jag nog inte fått med henne, säger den 25-årige systemskaparen, Rasmus Nordgren, till Trav365.

Den vinnande butiken i Alingsås drivs av Rasmus föräldrar (Krister och Rosmari) där han även själv är anställd.

Inför de sista två avdelningarna på V75 hade Rasmus system sex hästar i V75–6 och alla tio hästarna i den avslutande avdelningen.

Skrällvinnaren i gulddivisionen (V75–6) Selmer I.H. var det bästa som kunde hända 25-årige Nordgrens system.

– Jag hade även ledaren Grainfield Aiden men vinnaren var ju bara spelad på fyra procent och nu förstod jag att värdet var riktigt högt. Redan inför den sjätte avdelningen hade jag en bra känsla av att få in systemet då jag hade så mycket hästar kvar.

”Helt sjukt”

Hur såg din lördagskväll ut. Följde du loppen och hur mådde du inför den sista avdelningen?

– Jag satt hemma framför min dator och hade två skärmar på. Jag följde loppen och ju längre det gick ju mer spännande blev det. Jag hoppades såklart att det skulle skrälla i den sista avdelningen då jag hade alla hästar. Det var helt sjukt att sitta kvar med alla hästar i en sån här svår omgång.

Avslutningen på V75 från Bergsåker blev en uppvisning av hemmatränaren Daniel Wäjersten.

Efter ett rafflande upplopp kunde till slut Per Lennartsson vinna med Merritt före Wäjerstens egen styrning, Algot Zonett.

Merritt vann V75–7 och fixade 6,8 miljoner till Hemköp i Alingsås
Merritt vann V75–7 och fixade 6,8 miljoner till Hemköp i Alingsås

”Overkligt”

Det var långa nervösa minuter innan ATG till sist presenterade värdet för sju rätt.

Fyra system hade löst gåtan och belönades med 6 393 557 kronor.

Total vinst för Rasmus och Hemköp-butiken i Alingsås blev 6 815 670 kronor där de sex betalande kunderna, som satsat en varsin femhundring, fick tillbaka 1 135 945 kronor.

– Jag minns inte om jag satt eller stod upp på upploppet i sista avdelningen. Jag pratade med en vän direkt efter loppet och han trodde att det skulle ge runt 5–6 miljoner men det trodde inte jag. När jag såg värdet var det helt overkligt. Jag pratade med mina föräldrar som äger butiken och de var också helt chockade.

Sex nya miljonärer i Allingsås. Hade du en egen andel?

– Tyvärr hade jag ingen andel själv den här gången då man inte kan vara med på allt. Men jag och hela butiken är otroligt glada för alla de som vann. Det är stamkunder och jag känner de flesta av dem. Några har redan hört av sig och de kan knappt fatta vad som hänt. Jag själv har nog inte riktigt tagit in det hela ännu.

”Skakig av allt detta”

Rasmus har fått sitt travintresse av sin far och då butiken skaffade förbutik (2018) intensifierades 25-åringens engagemang.

Vanligtvis brukar just det här systemet bestå av tio andelar men av någon anledning var det svårsålt just inför den här lördagen.

– Det brukar alltid sälja slut men vi fick bara sex sålda och då såldes ett par i sista stund. Jag fick banta ner systemet men det gick bra ändå. Vi har en butiksandel på nätet men jag tror de flesta av andelarna var sålda i butiken. Kanske att vi bjuder på lite fika och firar i butiken på måndag. Jag känner mig fortfarande lite skakig av allt detta, avslutar Rasmus Nordgren.

De övriga tre vinnande system var större filsystem (reducerade system). Två var inlämnade i Stockholm och ett i Örebro.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Fyra system tog hem vardera 6,4 miljoner”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Hemköp

Hästar