Stefan Hultman

”Varit deppigt – men nu finns glädje och hopp”

Stefan Hultman smygstartar tv-jobb igen efter timeouten: ”Får medicin men måste vara jäkligt försiktig”

Av: 

Erik Pettersson

Stefan Hultman är på väg tillbaka efter tuffa tiden: ”Varit deppigt...”
Stefan Hultman är på väg tillbaka efter tuffa tiden: ”Varit deppigt...”

TRAV

Efter att ha fått avbryta två tv-sändningar på kort tid och en timeout på två månader.

Travikonen Stefan Hultman smygstartar tv-jobb igen efter den tuffa tiden.

– Läkarna tömde mig på 40 liter vätska i buken och har konstaterat att jag har en för stor lillhjärna efter åtta-nio hjärnskakningar.

Travikonen Stefan Hultman har, efter att han fick abrupt fick avsluta sin aktiva karriär efter att ha drabbats av muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis, varit en mycket omtyckt expert i travets tv-sändningar, både i TV4 och travets egna kanal, ATG Live.

Senaste halvåret har dock varit turbulent för 58-åringen. Under V75-sändningen på nyårsafton fick Hultman avbryta - och bäras ut i sin bil.

– Jag är rädd – det här är otäckt, sa han till Trav365 då.

”Fruktansvärt otäckt”

Hultman gjorde en stund senare comeback - men fick avbryta igen. Då bestämde han sig för att ta timeout på obestämd tid för att bli helt frisk.

– Jag trodde verkligen jag skulle klara av att jobba igen, men det gick inte. På väg ut vid entrén så ramlade jag och det är ett under att huvudet inte spricker när jag ramlar. Jag tror det är minst tionde gången jag ramlar och slår i huvudet. Innan jag ramlar känner jag att jag ska ramla men jag kan inte stoppa det. Det är fruktansvärt otäckt, sa han då.

”Jag får inte ramla igen”

Under två månader har läkarna på Karolinska sjukhuset i Stockholm haft Hultman under lupp och under onsdagen ska han så sakteliga smygstarta lite tv-jobb igen.

– Jag gör fortsatt ”Hultmanalysen” (tipsprogram inför V75) i textform, men nu ska jag, med start i morgon onsdag, börja åka in till Kanal75 (som producerar allt trav i tv) och göra en inspelning där jag bjuder på lite roliga vinnare till V86 på kvällen. Vi får se hur det gestaltar sig.

Hur mår du nu, vad säger läkarna nu efter alla kontroller?

– Jag är glad nu, jag har varit lite deppig ett tag, nu finns det hopp och glädje. Det finns tro.

– Läkarna hittade ju en massa fel på mig, men kunde inte sätta fingret exakt på varför jag tappade balansen och ramlade så ofta. Men min specialist för min nervsjukdom gick igenom journalerna och konstaterade att min lillhjärna är för stor efter åtta-nio hjärnskakningar. Det var svaret till att jag har så dålig balans. Jag var orolig för att jag hade en hjärntumör.

– Jag får medicin samt att jag måste vara jäkligt försiktig, jag får inte ramla. Jag har fått rollator, en som jag har inne och en som jag har utomhus. Det kanske låter töntigt med det är viktigt för mig nu.

”Hoppas verkligen kunna betala tillbaka”

Stefan Hultman var orolig att arbetsgivaren Kanal75 skulle tröttna på honom efter vinterns olika turer.

– Men det har varit precis tvärtom, klar profilen.

– Det är beundransvärt hur cheferna behandlar mig, jag hoppas verkligen att jag kan betala tillbaka nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Hultman: ”Ett under att huvudet inte spricker...”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stefan Hultman

Trav