”Jag måste varna för en helt ospelad häst”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 29 maj • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Sahara Sun tillsammans med Mika Forss är en superskräll på V86 i kväll.

V86 avgörs på Rättvik på i kväll med spelstopp 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Jag varnar för en helt ospelad häst, säger Sportbladets Christoffer Wickman, som satte sju rätt på V75 i söndags, spelade in 1,6 miljoner och 28 200 kronor tillbaka per andel.


ANNONS: Alla rätt på V75, 1,6 miljoner inspelat och 28 200 kronor per andel – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på experternas V86-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Rättvik med spelstopp 19.20 – och Sportbladets experter visar upp storform efter de dubbla V75-omgångarna i helgen.

Miljonsuccé på V75

Sportbladets Christoffer Wickman prickade in alla sju rätt på V75 i söndags på systemet ”Wickmans Lilla” och spelade in över 1,6 miljoner kronor och 28 200 kronor per andel.

Systemet ”V75 i sista stund” med Christoffer Wickman prickade in sex rätt på V75 i lördags, vilket gav 4 278 kronor per andel och totalt 100 000 kronor inspelat.

Sportbladets Tält 1 med Mattias Karlsson prickade in sex rätt och spelade in 57 400 kronor totalt. Varje andel gav 574 kronor. V75 lördag.

Travklubben Special, totalt inspelat 57 634 kronor, varje andel blev värd 2 216 kronor. V75 söndag.


ANNONS: Här går du med i laget och tar rygg på V86-andelarna i kväll. [Extern länk]


Sportbladets Erik Pettersson, totalt inspelat 40 910 kronor, varje andel blev värd 2 272 kronor. V75 söndag.

Sportbladets Livesystemet, totalt inspelat 281 351 kronor, varje andel blev värd 832 kronor. V75 söndag.

Sportbladets ”Marios Trehundring”, totalt inspelat 297 814 kronor, varje andel blev värd 813 kronor. V75 söndag.

Sportbladets ”Mario Exklusive”, totalt inspelat 8 511 kronor, varje andel blev värd 851 kronor. V75 söndag.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.30, onsdagen den 29 maj.


ANNONS: Över 1,6 miljoner och 28 000 kr per andel i söndags– här kan du ta rygg på Sportbladet experter på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

11 Golden Dream M.E. (V86-2) ser ut att vara en rätt så tidig häst och är snabb i benen. Här kan det bli barfota runt om, eller i alla fall en rejäl lättning. Kan få en bra start och vara ikapp start­hästarna tidigt.

6 Bottnas Fantom (V86-3) vet jag Timo Nurmos gillar och den var riktigt fin vid ­segern på Romme. Det ser ut som det blir spets och slut den här gången mot ganska passande motstånd.

Miljonrensarna

V86-8 är ett öppet lopp med många roliga speldrag. Lyfter fram 10 Dame Dream till rådande spelprocent. Hon har varit riktigt bra i de två senaste starterna. Senast blev det enkel seger på en bra tid. Sex procent.

Tänk på att...

... fem av V86-avdelningarna är även kusk-VM, så räkna med att loppen inte ­kommer att köras på samma sätt som man är van vid. Det kan bli oväntade körningar och ­aktioner man inte kan räkna ut på förhand. Bäddar för fler skrällar?

... V86 avgörs på Rättvik nu och spel­stoppet är 19.20. Det är inte Xpress-trav.

... V86-6 är ett enormt öppet lopp och här kan det komma en jätteskräll. Enligt mig det öppnaste loppet på hela kupongen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Moa Margunn (V86-1) har inte vunnit på ett tag, men nu ­borde det vara dags för henne. Hon har fått fyra lopp i kroppen efter paus och den här gången möter hon ett gäng som hon bara ska slå. Mot tidig ledning, ­sedan når de henne inte!

7 Spickleback Face (V86-7) tycker jag möter lämpligt motstånd och han måste bli enormt svår­slagen här.

Miljonrensarna

11 Sahara Sun (V86-8) återkommer visser­ligen efter paus och kan behöva loppet, men som helt ospelad måste jag ändå varna för henne. Hon är inte alls så tokig den här och kan avsluta vasst med rätt rygglopp. Jag tycker att hon känns spännande med Mika Forss. Noll procent!

7 M.T.Master Don (V86-5) höll farten starkt senast som trea efter paus och med det loppet i kroppen bör han vara ­ännu förbättrad till detta. Kan mycket och kul med Rikard upp! Sju procent.

Tänk på att...

... det är kusk-VM på Rättvik under V86-tävlingarna och det innebär lite vilda västern. Man såg i ett par lopp på fredagen under Elitloppshelgen att alla kuskar inte är lika taktiskt slipade som vi är vana vid att se.

... 6 Bottnas Fantom (V86-3) är bra och visst kan det vara så enkelt som spets och slut här, men till hög spelprocent tycker jag det är värt att gardera honom. Timo Nurmos häst har flertalet gånger haft problem med travet och jag ser det inte som någon fördel att det är ny kusk den här gången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

9 Au Pair Girl (V86-8) visade form senast när hon avancerade via tredje­spår och tog ledningen och vann. Björn Goop upp på Robert Berghs hästar brukar vara ett vinnande koncept.

Miljonrensarna

7 Happy Romeo (V86-3) gjorde sitt bästa lopp i karriären senast när han var nära att vinna. Trots det jobbiga utgångsläget kan han skrälla med klaff. Åtta procent.

Tänk på att...

... 8 Optimum Terminator (V86-6) blir hårt betrodd i ett lågklassigt lopp, han brottas med dåligt utgångsläge och ska garderas.

... fem av loppen ingår i kusk-VM, ­några av kuskarna har aldrig kört kallblod till ­exempel och det kan man ha i åtanke.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

6 Moa Margunn (V86-1) var nära att ta sig till ledningen senast och då hade det här stoet blivit svårfångad. Nu blev det andra ytter, men hästen höll ­väldigt bra till slut. Lättare emot nu och nu nås ledningen. Spets och blommor.

6 Bottnas Fantom (V86-3) är en fin häst som är snabb ut. Ser ut som om Rick ­Ebbinge kan placera Nurmos-hästen i pik och då ska det mycket till för förlust ...

Miljonrensarna

Jag gillar vad jag sett av 10 Meves ­Vacances (V86-2). Han har varit ute mot rätt ­tuffa gäng och går ner i klass. Se upp – om det löser sig. Tre procent.

7 Björlifant (V86-4) har ett lopp i kroppen och trivs över den korta häcken. Inte favorit, men är min klara förstahäst i loppet. 17 procent mot favoritens 41.

8 K.S.Cascade (V86-5) är en riktigt fin häst. Krävs nog en del för att slå stallkamraten, men kapaciteten finns. Mika Forss kan nog få fart på den här jätteskrällen. Två procent.

Tänk på att...

... omgången körs bara på Rättvik och det är slut på Xpress-trav.

... det är annorlunda kuskar i loppen då kusk-VM avgörs för fullt på banorna runt om i landet.

... på Rättvik är det gynnasamt att gå i ledningen, jag tycker att ledaren alltid får några meter extra in på upploppet där.

... V86-8 är ett väldigt öppet lopp. Har ni råd så testa att strecka alla startande ­hästar i loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Moa Margunn (V86-1) blir troligtvis rätt klar favorit och ses med mycket god segerchans. Hon är våldsamt startsnabb och sitter med all säkerhet tidigt i spets. Över den korta distansen borde Ulf Ohlsson ­vinna. Jag har varit i kontakt med tränaren. Meddelar att han tror på bra chans och att hästen haft en del otur.

10 Minelli (V86-4) fick Ulf Ohlsson i vagnen, ett jätteplus. Med minsta klaff blåser man ner dessa.

Miljonrensarna

Jag vill lyfta fram 4 Chiptime (V86-3). ­Hästen är startsnabb och tränare ­Mikael Cedergren vill se ett offensivt upplägg av Todd McCarthy. Hästen är kvick ut och ska köras i ledningen så länge lampan lyser. En procent.

1 Ella Victorystone (V86-2) har ett spännande läge och hade man fått fritt senast hade man vunnit. Clara Jonasson kör och Daniel Selin låter uppåt och tror hästen kan en 16-tid. En procent.

Tänk på att...

... kusk-VM avgörs i Sverige och hade sin start på Solvalla under Elitloppshelgen. Nu är alla kuskarna ute på de svenska ­banorna under en vecka och gör upp om titeln. På onsdag är de tolv kuskarna på Rättvik och tävlar i fyra V86-lopp. Tävlingen avgörs i ett poängsystem och på Gävle den 31 maj ska vinnaren koras. Hur står sig dessa kuskar på svensk mark och kan de köra kallblod? Ulf Ohlsson representerar Sverige.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Rättvik på onsdag med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE