”Känner att jag inte längre är välkommen”

Experterna gav profilen frän kritik efter hårda drivningar på V75 • Svaret

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Pietro Gubellini.

Pietro Gubellini bestraffades med 21 000 norska kronor i böter och en veckas avstängning efter yviga drivningar på V75 i Norge.

Efteråt riktade flera experter hård kritik mot den italienske stjärnan. Nu svarar Pietro Gubellini.

– Jag vet att situationen är infekterad, skriver han i ett sms till Trav365.

Det var i söndags som ilskan blossade upp mot den italienska stjärnkusken Pietro Gubellini när V75 avgjordes på Jarlsberg i Norge.

Han vann med Alessandro Gocciadoros Volnik Du Kras – men drev sin häst hårt på upploppet – trots att duon var på väg mot en överlägsen seger.

Det fick TV4-experten Patrik Fernlund att rasa.

– Hemskt! Fy fan på ren svenska. Det är gång på gång. Jag vet inte vad dom sysslar med. Italienarna skämmer ut sig något fruktansvärt gång på gång när de besöker skandinavisk mark. Jag blir så fruktansvärt förbannad när jag ser såna där drivningar. Det är patetiskt, sa han i V75 Direkt.

”Jag måste följa regler...”

Även i storloppet Ulf Thoresen Grand International handlade efterspelet om Gubellinis hårda drivning av måltrean Voltaire Gifont.

– Jag orkar inte prata om det är längre, sa Stefan Hultman, expert i travets egna tv-kanal ATG Live.

Nu bemöter Pietro Gubellini kritiken i ett sms till Trav365.

– Jag är medveten om att kritiken är väldigt hård mot mig just nu och jag måste respektera att alla har sin syn på saken. Särskilt när jag kommer till ett annat land där det skiljer sig från hur vi har det i Italien. Jag inser att jag måste följa regler och vanor på ett annat sätt än det italienska reglementet när jag är utomlands, skriver han.

Drivningarna från italienska kuskar har varit något som väckt stor ilska hos många i trav-Europa. Det tog ny fart efter att ”Lotterian” avgjordes i början av maj då Alessandro Gocciadoro hamnade i skottgluggen, som valde att be om ursäkt i ett öppet brev.

En och en halv månad senare hamnade han i fokus igen efter en hård drivning av Arazi Boko återigen.

”Känner inget agg mot någon”

För Pietro Gubellinis del märker han av att klimatet runt honom har förändrats den senaste tiden efter de uppmärksammade incidenterna.

– Jag har tävlat i 35 år och älskar att besöka era vackra länder och att få tävla på skandinavisk mark. Men de senaste veckorna känner jag att jag inte längre är välkommen. Jag vet att situationen är infekterad och att kritiken gäller fler kuskar än jag, men det är jag som får lida för det, skriver han och tillägger:

– Jag känner inget agg mot någon utan jag hoppas vi ses snart igen.

På lördag startar Pietro Gubellini Venerdi på V75 från Årjäng med Jorma Kontio i sulkyn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Hästar