Gemensam satsning – för att öka intresset

”Det känns väldigt spännande och mycket positivt”

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Ny satsning på Galoppen i år

Svensk Galopp och spelbolaget ATG gör en gemensam satsning på galoppsporten.

Det genom ”Premium Days”.

– Det känns väldigt spännande och mycket positivt, säger Fredrik Reuterskiöld, vd i Svensk Galopp.

På söndag, den 7 april, fälls startgrindarna upp på galoppbanan Bro Park i Stockholm och då är det mycket som är nytt.

I en gemensam satsning från Svensk Galopp och spelbolaget ATG för att öka intresset för galoppsporten och spelet så kommer söndagarna profileras som veckans stora galoppdag – så kallade ”Premium Days”.

Det blir bland annat en ny stor spelform och ett nytt TV-format.

”En ännu bättre spelupplevelse”

Tidigare så har galoppens söndagstävlingar varit V4, från och med söndag så blir det V64.

– Vi vill erbjuda våra spelare en ännu bättre spelupplevelse på söndagar. V64 är en spelform som spelarna gillar, söndagarna är redan en populär speldag och vi vet att det finns stor potential när det gäller spel på hästar och även på galopp som ur ett internationellt perspektiv är mycket stort, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Racing Products på ATG.

Från och med premiären den 7 april så förstärks också söndagarnas TV-koncept i TV12. Starttiden blir som tidigare 12.30 och den nya galoppsändningen V64 Direkt håller på till 14.30. Den sändningen följs sedan av Grand Slam 75, med sändningstid 14.30-17.30.

”Ser verkligen fram emot detta”

Galoppens TV-produktion förstärks också med fler kameror för att bättre kunna följa loppen, samt fler redaktionella inslag och reportage.

– Vi vill ge tittarna och kunderna en mer enhetlig söndagsupplevelse, med chans att följa två spännande sporter. Vi tror att det kan bidra till att stärka söndagen som en speldag för hästspel. Och ju fler som spelar, desto mer går tillbaka till våra ägare galoppsporten och travsporten, säger Nicklas Jonsson.

Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld ser fram emot premiären av ”Premium Days”.

– Vi ser verkligen fram emot det här galoppåret, som har förutsättningar att bli riktigt bra. Med en bättre streckspelsform, ett bättre tv-koncept och en helt annan och tydligare kontinuitet, så ser det riktigt lovande ut.

Det nya söndagskonceptet innebär också att tiderna för spelformen Grand Slam 75 ändras. Starttid för Grand Slam 75 har tidigare varit 15.50, det skjuts nu fram till att starta 15.00. Även starttiden för Dagens Dubbel på söndagar tidigareläggs till 16.48. Samma tider kommer att gälla när V75 avgörs på söndagar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Galopp

ATG

Trav