– Det har varit en fantastisk respons

Publicerad 2016-10-10

Profilernas insamling till Cancerfonden gör jättesuccé

Stjärnkusken Erik Adielsson kör under oktober i rosa tävlingsdress och hjälm för att hedra Cancerfonden

Stjärnkusken Erik Adielsson och TV4-reportern Matteus Lillieborg har startat en insamling till förmån för Cancerfonden.

Det har blivit en succé – och givmilda människor ”öser” in saker till auktion.

– Fantastisk respons, säger Erik Adielsson till Trav365.

TV4-reportern Matteus Lillieborg

Erik Adielsson, en av Sveriges- och världens, bästa travkuskar kör precis som i fjol under oktober månad i rosa tävlingsdress och hjälm – för att hedra Cancerfonden.

Nu har han också startat en insamling till förmån för Cancerfonden tillsammans med TV4-reportern Matteus Lillieborg.

Duon samlar in saker som de sedan auktionerar bort på Tradera – där alla pengar som kommer in oavkortat skänks till Cancerfonden.

Insamlingen har varit en succé – travfolket runt om i landet har visat sig givmilda och har skänkt massor av saker till profilernas auktion.

”Varma människor inom travet”

Några av de saker som skänkts är en signerad Pelé-tröja, en fölavgift i stjärnhästen Sebastian K, en tävlingsdress med brodyr, en levande fölavgift i samtliga Stall TZ:s avelshingstar 2017, en heldag för fyra personer hos proffstränaren Jörgen Westholm för hästkörning och hästlära, för att nämna några saker.

– Det har varit en fantastisk respons, det är väldigt varma människor inom travet och det är en stark community i travet, säger Erik Adielsson till Trav365 och fortsätter:

– Matteus Lillieborg har gjort ett hästjobb med det här och det är givetvis jätteglädjande att folk har engagerat sig så mycket i det här och skänkt så mycket saker, både fysiska saker, upplevelser, och sin egen tid.

”Alla har blivit berörda”

Precis som i fjol så kör du under oktober månad i rosa tävlingsdress och hjälm, och nu den här insamlingen till Cancerfonden. Varför gör du det här?

– Jag har, som väldigt många andra, varit drabbad av cancer i form av en sjuk familjemedlem, och alla känner någon, en vän, eller familjemedlem, som varit drabbad och alla har blivit berörda av cancer någon gång. Det är inte så att jag har blivit mer drabbad än någon annan, men det är en enkel sak att köra i rosa dress och dra i lite välgörenhetsauktion. Helt enkelt skoj att kunna dra mitt strå till stacken, säger Erik Adielsson.

De saker som profilerna nu samlat in till auktion kommer att auktioneras ut på Tradera, och redan under måndagen kommer det att dyka upp saker på Tradera som auktioneras ut.

– Jag hoppas att folk ser värdet i det här, att det går till välgörande ändamål. Om vi auktioner ut någonting som kostar 50 000 kronor så hoppas jag inte att det stannar på 49 000 kronor, utan att det istället går för 80 000 kronor. Jag har varit på auktioner för välgörande ändamål tidigare där de auktioner bort en 500-hundring för 10 000 kronor, och det är lite så jag hoppas att folk tänker i det här sammanhangen, säger Erik Adielsson.

Följ ämnen i artikeln