Myron: ”Det är en riktig pulshöjare”

Foto: Huvudstadsbanan Solvalla gör om i programmet inför årets Elitloppshelg. Lilla Elitloppet, Sweden Cup, får tre försök med sju hästar i varje, och till montéeliten går det att kvala sig in
TRAV

Solvalla gör om Sweden Cup.

Precis som Trav365 skrev 10 februari.

– Vi tar bort åttondespåret och bakspåren för att få så rättvisa, men ändå spännande försök som det bara är möjligt, säger Markus Myron.

Foto: Solvallas sportchef Markus Myron

Två försök med tio hästar i varje – så har Sweden Cup, även kallat lilla Elitloppet, sett ut de senaste åren.

Från och med i år blir det annorlunda.

Tre försök med sju hästar i varje, där de tre första i varje försök går till final.

Dessutom presenterar Solvalla en till nyhet inför årets Elitloppshelg.

En montévinnare från V86 kvalar in till Montéeliten

Nio hästar i finalen

Elitloppshelgen sista helgen i maj ”värmer upp” med Harper Hanovers lopp, V75-finaler och Sweden Cup på lördagen, dagen innan huvudlöpningen Elitloppet avgörs. Från och med i år får lördagen ett nytt upplägg när det gäller Sweden Cup.

– Vi tar bort åttondespåret och bakspåren för att få så rättvisa, men ändå spännande försök som det bara är möjligt, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

De tre bästa i varje försök tar sig vidare till final, en final som till skillnad från försöken avgörs med nio hästar. Distansen och startmetod kvarstår, 1 609 meter autostart.

”Riktig pulshöjare”

Montéeliten har bakom huvudlöpningen Elitloppet varit en av höjdpunkterna under söndagen, där möts de bästa i världen inom montén. I år kommer det gå att kvala till sig en plats i montéeliten.

– Vi kör det första montéloppet på V86 någonsin den 11 maj och vinnaren får en plats mot världsstjärnorna i Montéeliten på Elitloppssöndagen, säger Markus Myron.

Montéloppet som kommer avgöras på Solvalla den 11 maj är Solvalla Hästägarförenings Montépokal, där tio hästar över distansen 2 140 meter gör upp om 100 000 kronor.

– Det här är en riktig pulshöjare. Jag tror många vill säkerställa sin plats i Sveriges mest prestigefulla montélopp, säger Markus Myron.