Strömberg: ”En perfekt lösning”

TRAV

Stall Zet har köpt 50 procent i travhästen Tobin Kronos och skapar en unik ägarkonstellation tillsammans med Glenn Strömberg

1 av 2 | Foto: Fotbollsprofilen Glenn Strömberg deläger Tobin Kronos.

Fotbollslegendaren Glenn Strömbergs delägda häst Tobin Kronos flyttas till Daniel Redén och Stall Zet, som drivs av miljardären Bengt Ågerup.

Storstallet har köpt 50 procent i talangen.

– Det är den perfekta lösningen, win-win, säger Strömberg till Trav365.

I höstas var hingsten efter Muscle Hill högaktuell och gick till final i Italienska Derbyt, efter att ha vunnit försöket i läcker stil.

Tobin Kronos var inte kurant i finalen och kunde inte göra sig själv rättvisa som fyra i storloppet.

Efter en vintervila och uppträning i Stefan Hultmans stall, där Pasi Aikio nu basar, har hästen gjort tre starter i år utan att vinna.

Nu är det klart att fotbollslegendaren Glenn Strömbergs delägda häst flyttas till Daniel Redén och Stall Zet, som har flertalet superintressanta hästar i stallet. Bland andra världsrekordhästen Delicious U.S. och Elitloppsklare Propulsion.

Unik lösning hos Stall Zet

Storstallet har köpt 50 procent i talangen.

En annorlunda lösning hos Stall Zet, där de flesta hästar ägs till 100 procent.

– Det är den perfekta lösningen, win-win, säger Strömberg till Trav365.

– Han trivdes jättebra hos Hultman och på Menhammar, de har gett oss allt. Nu fick vi reda på att Stefan mår bättre, det är strålande nyheter, men vi vet inte om han kommer hålla på med travet. Och när inte tränaren man hade hästen hos är kvar, och det kommer andra erbjudanden, som det här, då får man ta ställning till det.

”Grym snurr på stallet”

– Vi flyttade vår Tudor Kronos därifrån och han har gått jättefint nere hos Bergh. Tobin har trivts väldigt bra på Ekerö, men nu fick vi en förfrågan från Stall Zet som ville köpa hästen, men vi ville inte bli av med honom, vi har haft så roligt med hästen, så det här kändes som en jättespännande lösning.

– Redén har en grym snurr på stallet, hästen kan inte komma till en så mycket vassare tränare. Det är en häst jag älskar och det rätt lösning i det här skedet, den perfekta lösningen, win-win, kan man säga.

Tobin Kronos har vunnit sex av 14 starter hittills i karriären och sprungit in 800 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM