Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Långlopp av lägre klass. Det är distansen som räddar underhållningen?

Tipsettan

Hypnotist bör ha bra chans att leda runt om men distansen är ett frågetecken och vi garderar, med risk för att han får hållas hur han vill i ledningen.

Motbuden

Swimming Pool är hyfsat startsnabb men får nog svårt att svara ut Hypnotist. Det kan bli bra ändå och Swimming Pool står distans. Montreal har inte utvecklats riktigt som man kanske trodde men är alltjämt en klart duglig häst för klassen. Det här motståndet är dessutom lite enklare än vad han är van vid. Cosmo Light sitter i andraspår direkt.

Skrällbudet

Peridot har inte riktigt räckt till i de senaste starterna men nu är det även för honom lite enklare motstånd.

Spetsbudet

Troligen Hypnotist.

! Statistik­vinnaren

Hypnotist.

✓ V86-2

Loppet

Ett jämnt treåringslopp med många fina hästar. Vi väljer att plocka med drygt hälften av dem.

Tipsettan

Vi sätter vår tipsetta bakom Mellby Emeralds namn med tanken att han ska nå till ledningen. Men det är dock inte säkert att han gör det. Får han gå bakifrån kan han också vinna, men då finns det flera andra som har minst lika bra chans. Det här är därför ingen häst vi vill ta ställning för i det här loppet.

Motbuden

New Lexington har börjat karriären på ett väldigt fint sätt och har tagit tre raka segrar efter debuten där det blev galopperat i debuten. Han har dessutom gjort det på olika sätt, både från ledningen, utvändigt och bakifrån. Galliano Boko är ytterligare en häst som är väldigt fin. Man kan inte påstå att det har gått som på räls för honom men intrycket från speciellt debuten sitter på vår näthinna. Duke of Mearas galopperade in på upploppet senast. Det var inget riktigt tryck i honom då men han kan betydligt bättre och ska inte räknas bort. Friend of Nature är mycket startsnabb. Två stycken med åttondespår bakom bilen vann på Solvallas lunchtrav i fredags. Det kanske är en ny trend?

Skrällbudet

Perfect Dynamite är en fin häst som kan utmana om han har turen på sin sida.

Spetsbudet

Friend of Nature är den startsnabbaste hästen. Mellby Emeralds tar emot ifall den förstnämnde

inte laddas vad som går.

! Statistik­vinnaren

New Lexington.

✓ V86-3

Loppet

Treåringslopp. Vår spik förhoppningsvis inte favorit.

Tipsettan

Så här ser omgången ut i våra ögon: Det finns två starka spikar, sedan några öppna lopp som kräver sina streck. Plus ett par lopp där vi fick avvakta och se hur många streck vi skulle ha råd med till slut. Det visade sig att pengarna inte räckte och vi tvingas ta ställning i ett av loppen. Det fick bli här. Vi gillar Track Angle, som trots ett dåligt läge får bli den som vi förlitar oss på i det här loppet. Han verkar ha det där lilla extra.

Motbuden

Diffarn Am är också en mycket fin häst. Han har vilat ett tag, formen är därför lite dunkel, och läget kan bli en fälla. Vi säger inte att han inte håller ledningen, bara att han kanske inte gör det. Egentligen är det här ett jämnt lopp – från Djorkaeff Sisu till Paul the Apostle känns det väldigt svårrankat och ingen av de här hästarna kan eller bör avfärdas.

Skrällbudet

Fux de Luxe har två raka. Kanske duger här med?

Spetsbuden

Jättesvår spetsstrid, ingen som vi kan nämna.

! Statistik­vinnaren

Niky Flax.

✓ V86-4

Loppet

Någon storfavorit kan man väl få gardera?

Tipsettan

Uncle Lasse brakade runt på 1.09,3 i Sprintermästaren senast. Nu är det full distans och då kan det knappast bli tal om helstängt huvudlag eftersom det gjorde honom väl pigg senast. Nu är det nog inte det som avgör om Uncle Lasse vinner eller inte, han har ju trots allt varit rätt så bra med öppet huvudlag också. Däremot kan andra faktorer spelar in. Det finns ändå ett par tillfällen vid starterna i Sverige som Uncle Lasse inte sett hundraprocentig ut i aktionen. Han kan återfalla i det, och med tanke på att han blir, säkert närmare 90-procentare, känns det inte helt bortkastat att slänga ut några garderingar. Även om Lasse säkert vinner loppet, åtta, nio gånger av tio är det ju inte direkt så att motståndet utgörs av kattskit.

Motbuden

Heavy Sound fick en extremt snäll resa senast, den elake skulle kunna säga att det var en ovaken styrning av kusken. Nu fick Heavy Sound chansen först när de andra var i mål men i gengäld fick han sparade krafter. Han har fått några sådana lopp på slutet och det kan han må bra av när säsongen nu går in i andra halvlek och flera av kullkamraterna riskerar att börja

bli lite slitna. Twister Bi svarade för en overklig insats senast. Inte nog med att han rusade runt i stor ledning och vann på en låg 12-tid efter att ha öppnat första 1 500 på drygt 1.10, han gjorde ju dessutom av med en hel del krafter före start.  Kanske körs han till ledningen igen. Håller han sig lugnare än senast blir han inte lätt att plocka ned.

Skrällbudet

Divisionist om han kan få en maxresa.

Spetsbuden

Divisionist är snabb ut. Twister Bi övertar? Vi räknar med att Uncle Lasse inte öppnar som senast.

! Statistik­vinnaren

Heavy Sound.

✓ V86-5

Loppet

Treåriga ston, fina sådana. Och framför allt tipsettan kan tänkas gå långt.

Tipsettan

Global Trustful har inte startat på ett par månader men det gör inte så mycket i den här låga klassen.

Talangen finns och det är viktigare. För oss är hon ett tänk­bart singelstreck.

Motbuden

Golden Garbo har börjat bra men det här blir hennes första riktiga test på hur hon står sig mot lite hårdare motstånd.

Skrällbudet

Up In the Trees rensar med tanke på läget?

Spetsbuden

Det är omöjlig att på ett seriöst sätt försöka bena ut spetsstriden eftersom nästan ingen har haft framspår bakom bilen tidigare. Golden Garbo, Global Tootsie och Global Trustful har öppnat bra med voltstart, även om det ju inte är riktigt samma sak så visar det

i alla fall på en förmåga att accelerera.

! Statistik­vinnaren

Golden Garbo.

✓ V86-6

Loppet

Det är inte enkelt motstånd i ordets rätta bemärkelse. Men för Nuncio, i jämförelse med vad han är van vid att möta, är det enkelt motstånd.

Tipsettan

Travtipparens stora dilemma: Att en topphäst skrämmer bort allt motstånd och fri­gör mycket textutrymme i ett lopp som det inte finns så mycket att skriva om. För så är det ju; det här loppet handlar om Nuncio , Nuncio, Nuncio och Nuncio. De övriga hästarna är statister eller snarare rekvisita. Någonting för Nuncio att förhålla sig till, men inget egentligt motstånd. När vi har megafavoriter som har innerspår brukar vi gilla i att spekulera i om de inte kan bli fast. Det känns överflödigt i det här fallet. Om Nuncio inte rentav håller ledningen kommer han garanterat att ta sig ut i ett tidigt skede. Det mest troliga scenariot är att Explosive de Vie frontar och att Nuncio tar sig ut i andraspår och övertar ledningen ut på första långsidan. Sedan kan han bara förlora om han är sjuk. Det spekulerar vi inte ens i – om det sker, så sker det.

Motbuden

Expolsive de Vie har bra chans att bli tvåa med den resa han förmodligen får. Scellino Luis är väl näst bästa hästen. Körs snällt från sjundespår och är nöjd med en snäll resa och en tredjeplats?

Skrällbudet

Sylvester America kan avsluta snabbt.

Spetsbuden

Nuncio. Om han inte håller ledningen får han överta den av Explosive de Vie.

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

✓ V86-7

Loppet

Spännande stolopp eftersom den naturliga favoriten dragit ett läge som hon kan komma bort ifrån.

Tipsettan

För oss är det Alvena Take It som är den naturliga favoriten, med tanke på hur bra hon varit på slutet.

Men hon har alltså ett spår som kan ställa till det. Men det är inte säkert. Hon är så startsnabb att hon mycket väl kan hitta ner i banan på ett bra sätt. Om formen består är hon svårstoppad.

Motbuden

I första hand tre hästar men vi garderar på.

Skrällbudet

Unique Julia är snabb. Med tur kan hon utmana.

Spetsbuden

I am Unique är startsnabb. Om hon inte laddas för fullt i comebacken kanske Ski to the Max kan hålla

ledningen. Eller kan Alvena Take It nå den, trots ett

dåligt läge?

! Statistik­vinnaren

Raffinos.

✓ V86-8

Loppet

Vi gillar den här sången: Genta å ja’, å Genta å ja’ ...

Tipsettan

Genta har bara gjort två starter så det är svårt att veta exakt

hur bra hon är. Men det hon har visat oss hittills går verkligen att klaga på. Framför allt har hon visat att hon förstår vad det är hon förväntas göra när hon är på tävlingsovalen. När hon senast gjorde debut med bilstart gjorde hon det med bravur: Tog ledningen och vann sedan enkelt. Vi tror att hon gör det igen.

Motbudet

Remember Rivner har två raka segrar på ett tilltalande sätt. Framför allt senast var hon fin då hon fick gå i spåren på slutrundan för att kunna avgöra.

Skrällbudet

Vikens Blue Lagoon vid funnen form?

Spetsbudet

Genta, om det inte döljer sig någon offensiv raket.

! Statistik­vinnaren

Genta.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav