PLUSBETYGEN: "Han är överlägsen felfri”

Publicerad 2016-11-09

Trav365:s superanalys lopp för lopp på V86 Håller du med? Plus och Minus

Trav365 gör som övriga Sportbladet – vi sätter plus- och minusbetygen efter V86.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s expert Carl Wangle har sagt sitt – här är hans plus- och minusbetyg från tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vad tycker du – håller du med dem?

V86-1:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Poet Broline kom enkelt till ledningen och sedan var hästen  överlägsen. Veijo satte upp tempot utvändigt, men var chanslös att haka på över upploppet. Svagt lopp bakom vinnaren.

Vinnaren: 5 Poet Broline Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Kom tidigt till ledningen och även om segern blev rätt säker så var det en klart bättre insats än förra starten. Johan Untersteiner fick bra snurr på hästen som vann enkelt.

Segerkusken: Johan Untersteiner Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick ordentligt snurr på Poet Broline från start och det var enkelt som duon kom till ledningen. Gjorde sedan allt och lite till för att åka undan till segern och det var en ordentlig injobbning över upploppet.

Loppets : Tellmeastory

Kommentar: Har Veijo skrikit ut som en av de bästa hästarna han har tränat. Men jag tycker oftast hästen sviker och att hästen var jättefavorit emot dessa hästar var enligt mig ett skämt. Hästen visste man skulle få ett tufft lopp utvändigt och även om loppet blev tufft så var hästen inte bra för dagen.

V86-2:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Nja, när Whitehouse Express kom till ledningen var det inte mycket som talade för favoritfall. Hästen gjorde det bra efter comebacken och trots hästen utmanades rejält sista biten så hann han undan. Whitehouse Express är riktigt kapabel och den vinner lopp snart igen. I övrigt var det många som svek.

Vinnaren: 2 Whitehouse Express. Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Hästen fick ett fint lopp – kom enkelt till ledningen och skulle inte förlora loppet så som det blev kört. Han gjorde det han skulle.

Segerkusken: Kenneth Haugstad. Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Det var väl inte direkt någon svårlöst uppgift att bärga segern för rutinerade Haugstad. Han körde resolut till ledningen och drog sedan undan i rätt tid.

Loppets : Raffinos.

Kommentar: Var det rejält skrik om men hästen kunde inte alls utmana. Var chanslös när Örjan begärde anfallsorder sista 700. Det var inte bästa insatsen av Raffinos.

V86-3:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Roligt race där nästan ALLT hände. Poistionsändringar och kuskar som var gasglada. Och ett måldrama som var spektakulärt när Going To Press galopperade i sista steget.

Vinnaren: Handsome Brand Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Jättefin insats då hästen fick lägga en rejäl speed för att komma till ledningen. Fick press direkt och släppte men luckan kom och Handsome Brand spurtade rappt. Hästen gjorde comeback från sjukdom och skada men var klart positiv. Kommer utvecklas.

Segerkusken: Carl Johan Jepson. Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Gjorde med facit i hand allt rätt, släppte ledningen och liftade med. Hittade luckan och fick bra snurr på hästen över mål.

Loppets : Bourbon Rain

Kommentar: Kunde ingenting i debuten för Robert Bergh.

V86-4:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Det var bara Tesio på plan och när flera konkurrenter galopperade från start och Peter Untersteiner var tvungen att stryka sin MT King Of Cash blev det knappt några hästar kvar. Tesio var överlägsen som väntat och jag hoppas nu man hittat rätt med hästen. I övrigt var det inte mycket att hurra över. 

Vinnaren: Tesio Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Gjorde det han skulle, men imponerade inte i travet. Dock ska sägas att hästen gick med skor och brodd vilket hästen normalt inte gillar. Tesio gjorde det han skulle, krossade konkurrenterna och vann. Det är grym kapacitet i honom och det lär han visa framöver. Just nu är han överlägsen för klassen.

Segerkusken: Björn Goop. Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Det var skickligt att hålla ut Illinois Sund från början och sedan hålla ihop aktionen på Tesio hela vägen. Björn är en mästare att hålla igång hästarna, men här fick han visa fin känsla i körhänderna. 

Loppets : Vädergudarna. 

Kommentar: MT King Of Cash kom inte ens fram till Solvalla och kunde starta. Det var en av de värsta motståndarna till vinnaren. Tråkigt! 

V86-5:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Favoriten kom enkelt till ledningen och sedan hände ingenting. Nja, det här loppet var ingen höjdare och det var Flemming som höll måttet bäst.

Vinnaren: Offshore Man Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Var bara bäst, men fick ett fint lopp av sin tränare och kusk. Hästen har visat bra form på slutet och även om aktionen inte flöt 100 sista biten så vann han säkert.

Segerkusken: Flemming Jensen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Gjorde allt rätt, tog hand om ledningen och bjöd inte in sina konkurrenter. Var svårt att göra fel för Flemming här...

Loppets : Gambina Degato

Kommentar: Fick det inte alls att stämma utan galopperade direkt bakom bilen. Hästen var hårt betrodd, men var trots allt ute på djupt vatten i detta lopp. Hästen får ladda om och komma tillbaka.

V86-6:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Häftig öppning av loppet och Swiss Account körde hårt mot Navaj Brodda. Men Uffe Ohlsson var resolut i styrningen och tog hand om ledningen. Det kostade dock rejält med krafter och den duon var tidigt slagna. I stället var det Well Done La Marc som kunde profilera på tempot första 500 metrarna.

Vinnaren: Well Done La Marc

Kommentar: Attackerade först i tredjespår men kunde trots det avgöra säkert över upploppet och insatsen var rejäl. En stark trea till Melanders femåriga valack som tävlade barfota runt om den här gången.

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Snacka om att han var kungen av Solvalla ikväll och Goop gjorde inte många fel. Inte heller med Well Done La Marc. Körde perfekt och när Goop begär anfall så är det bara att åka med. Snyggt!

Loppets : Strykningarna

Kommentar: Totalt fyra strykningar i loppet och snökaoset sa sitt. Tråkigt när det på förhand var ett spännande lopp.

V86-7:

Loppet: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: I Love Paris öppnade fort till ledningen och 500 öpnnades på snabba 1.09. Det var bra fart hela loppet och ett roligt lopp. Tennis blev het utvändigt och drog på rejält. Det gynnade Cayenne Ovel som var starkast. V86-omgångens roligaste lopp.

Vinnaren: Cayenne Ovel Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Drog upp en snabb spurt i tredjespår fick dra tåget själv. Gjorde det bra och en av förhandsfavoriterna var bara bäst tillslut.

Segerkusken: Robert Bergh Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Hittade ner i tredje utvändigt och gjorde det mesta rätt. Profilerade på det hårda tempot och när det var läge så lossade Bergh kanonen. Hästen har varit bra på slutet så det var välförtjänt att duon vann.

Loppets : Speedy Foxy Vicane

Kommentar: Blev hårt betrodd men det var aldrig något drag i hästen som var tidigt slagen. Var vässad till Sto-SM förra starten, men det var inte i närheten av samma insats. Nej, där får man ladda om, och kanske var det faktiskt så att hästen blev sliten efter urladdningen i Sto-SM?

V86-8:

Loppet: 

Kommentar: Favoriten Tjacko Zaz kom till ledningen enkelt och Goop fick dirigera i front. Moni To Spare avancerade fram utvändigt, men i dag var Björn Goop överlägsen. Tjacko Zaz vann enkelt. 

Vinnaren: Tjacko Zaz Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick visa hur bra han är och Björn Goop såg ut att trivas med hästen. Fick inte ens anstränga sig för att komma till ledningen och vann därför pliktskyldigt. Hästen är mycket bra för klassen och har utvecklats hos Timo Numos. 

Segerkusken: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Gjorde inga fel och tog sin femte seger för kvällen på Solvalla. Goop var överlägsen i snökaoset och det är bara att gratulera.

Loppets : Get A Winner. 

Kommentar: Tappade allt från start och gjorde bort sig med galopp. Hästen som lever på sin styrka kom aldrig in i matchen och får ladda om.

Tillsist:

Solvallas banpersonal: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus
Kommentar: Att kunna arrangera travtävlingar efter det brutala snöovädret som rådde i Stockholm under onsdagen är inget annat än världsklass. Solvallas banpersonal ska klappa sig på bröstet och det var en femstjärnig insats. Snyggt!

  Usel

 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Underkänd

 Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Godkänd

 Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Bra

 Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Mycket bra

 Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Landslagsklass/världsklass