Köpte lyxbil – mitt i vinstyran

Uppdaterad 2016-12-29 | Publicerad 2016-12-16

Kompisgänget från Östergötland vann 43 miljoner kronor i lördags.

De firade med bartömning – och köp av lyxbil.

Priset: spelade ingen roll.

– Jag kollade faktiskt inte, berättar Johan Börjesson.

I lördags föll den femte största travvinsten i historien ut.

Ett kompisgäng från Östergötland, tillsammans med två, för dem, okända personer, tog hem hela V75-potten på 43 miljoner kronor.

Spelet var inlämnat på spelbolaget ATG:s sajt ’Tillsammans’ och kostade drygt 800 kronor.

– Min fru ringde och berättade för mig när jag satt i bilen, då tappade jag konceptet helt, har lagledaren Patrik Olsson sagt tidigare i veckan till Trav365.

Kompisgänget firade med bartömning i lördags kväll, då de passande nog bor på samma gata.

Kollade inte priset

Mitt i ruset fick en av killarna, Johan Börjesson, helt sonika för sig att göra ett spontanköp, efter att ha fått 4,8 miljoner kronor.

– Det muppigaste som hände den natten var ju Johan då, en av grabbarna, som la sig på luren till sin brorsa som säljer Ford Mustanger, och beställde en orange, med allt på, det var ju lugnt, säger Patrik Olssons skrattande i inslaget där delar av kompisgänget går ut med namn och bild, som kommer att sändas V75-sändningen i TV12 och TV4 under lördagen.

Priset på bilen spelade mindre roll den där kvällen.

– Jag kollade faktiskt inte. Det var bara att slå till, berättar Börjesson i inslaget där vännerna träffar ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

”Han är mest spontan”

Lagledaren Patrik Olsson var inte speciellt förvånat över att det var just Johan som gjorde beställningen.

– Johan är den som är mest spontan av oss, i smått och stort. Han har ju sitt nätverk att kunna ringa och beställa en Mustang mitt i natten. Den grejen är cool, säger Patrik till Trav365.

Du sa i måndags att den här veckan inte skulle bli en vanlig veckan. Hur kan den summeras?

– Den har varit ovanlig och jag har fått massvis med telefonsamtal och mess från folk som tycker det är skitkul. Man gör vardagliga saker som att diska efter maten, läsa läxa med barnen, så kommer det där ruset igen. Man får uppleva lördagsnatten igen – fast utan champagne. Man tror det är en dröm.

– Jag gick förbi en affär med lyxiga Bentleys, McLarens och Ferraris, som jag alltid brukar göra. Nu får man en ny tanke, att de där bilarna skulle jag kunna köpa. Det har inte varit på riktigt förut.

”Skulle beställa en rymdresa”

På lördag avgörs V75 på Åby-travet, och den här gången är det Johan som ska göra systemet. Den bästa spiken är 6 Thaiger Exclusive i V75-2.

– Efter nogsam analys av det så är vi nog lite inne, eller jag i alla fall, att Thaiger Exclusive måste ha en bra chans. Skengalopp sist, lite bortglömd nu, andrahandare, när vi pratar just i dag, det ser bra ut, säger Patrik Olsson i klippet.

För Trav365 ger han också två andra rysare.

– En kantboll som ska med är nummer 7 i V75-1, Alleyeson. Sedan har Johan bestämt, efter att 11 Fossens Bonus fixade segern i sista avdelningen i lördags, att hädanefter alltid ha med häst nummer 11 i V75-7. Den här gången blir det Carabinieri och den är inte alls utan chans.

Till sist Patrik, om ni blir ensamma igen på lördag, hur skulle ni reagera?

– Det vågar man ju inte tro på. Det vore något unikt. Då får man ringa Richard Branson och gå crazy och beställa en rymdresa eller något liknande.