Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Dags att förändra loppen – NU!”

Zenit Brick vann – och Southwind Feji hade uppvisning på nytt.

Jackpott-omgången blev en flopp igen – sett till utdelningen.

Nu är det dags att ändra propositionerna för att få mer fart på loppen.

Är det tredje eller fjärde veckan i rad det blir jackpott?

V75 på vintern, som normalt sett brukar vara skrällbetonat, har kantats av stora favoritsegrar på slutet.

Klasskillnaden i vissa lopp blir för stor för att vi ens i närheten ska kunna stava till skrällar.

Det krävs oerhört mycket just nu för att det ska finnas frågetecken kring de stora favoriterna.

Gör om propositionerna över vintern, låt guldhästarna starta 20-meter bakom silver och 40 meter bakom bronshästar? På så sätt kommer vi få helt andra lopp att analysera och loppscenariorna kommer bli svårare att lösa.

Just nu känns det hopplöst – det blir för ojämna lopp på V75 i högsta divisionen.

Men visst, storfavoriterna som vann på Åby var överlägsna, och det är bara att hylla hästar som Southwind Feji och Zenit Brick. Vilka individer och vinnarhästar. Mäktigt!

I övrigt:

Master Crowe tog gruvlig revansch efter två raka galopper.

Det blev ny jackpott på V75-spelet.

Erik Adielsson tog en snygg dubbelseger och drygar ut ledningen i V75-ligan.

Det blev dött lopp i V75–7 mellan Ragazzo Da Sopra och Demolition Man F.

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Southwind Feji: Lovade att jag skulle vara den första att gratulera om den vann idag och det får jag göra också. Hästen går inte att fälla helt enkelt. Jag provade över på förhand helt felaktiga förutsättningar. Men hästen är i en klass för sig, det är bara erkänna. Vilket driv, vilken motor det är i henne. Erik Adielsson körde på säkerhet och vann sedan totalt överlägset. Någon gång måste väl hästen förlora, men vem ska slå henne just nu? Bara att tacka för nya showen.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Master Crowe: Äntligen seger för Master Crowe, och vilken superspurt hästen levererade. Wow! Det såg länge mörkt ut, men hästen var grymt bra och hästen, som normalt lever på sin styrka, fick upp ångan rejält över det 180 meter långa upploppet och vann enkelt tillslut. Det var en välförtjänt seger och gissa om det var en lättnad för både Peter Ingves, Petri Puro och ägarna till hästen.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Zenit Brick: Åkte ut på banan som gigantisk favorit och gjorde ingen besviken. Vann som vanligt och körde resolut till ledningen efter drygt 800 meter. Sedan var det spel mot ett mål och Zenit Brick var så läcker som han brukar. Nu väntar V75-finalerna på Solvalla nästa helg och jag hoppas att han får spår utvändigt om Västerboonthenews så kommer vi få se en häftig duell mellan vinterns två segermaskiner. Jag har min vinnare klar i alla.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Iris Palema: Efter att ha varit lite blek senast så krossade hästen rubb och stubb den här gången. Från dödens. Det var en mersmakande insats och tränaren Pär Hedberg har alltid sina hästar i form och Iris Palema var ruskigt bra för dagen. Favoriten Valborgs Marje hängde extremt mycket töm och blev därmed bara tvåa. Nja, ganska blek.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Castleman: Där snackar vi form, jisses. Fick dra tåget i tredjespår men Peter G Norman bara sköljde fältet och det var ett läckert intryck. Att hästen var så bortglömd, bara sex procent på V75, var konstigt, för hästen har nu gjort två topplopp på raken. Fin häst som både besitter styrka och snabbhet.

Ny jackpott på V75: Det börjar bli lite tjatigt nu, som jag var inne på tidigt här, gör om loppen, gör mer tillägg och låt de bästa hästarna möta silver och bronshästar. Dags att göra nått i alla kan tyckas... Eller?

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN