Stig H:s idé till ATG: Ersätt V86 med V76

Spelbolaget svarar: Vi följer självklart utvecklingen

Stig H Johansson
Stig H Johansson

Stig H Johansson vill se V76 på onsdagar – i stället för V86.

Norge testar den nya spelformen – och nu vill mästertränaren att det ska lanseras i Sverige.

– Om V76 blir ett lyft i Norge är vi inte dummare att vi kikar på det, säger Kent Öhlander, försäljningschef på ATG.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Travtränaren Stig H Johansson tar upp idén i sin senaste krönika i Sportbladet.

Från och med i höst lanserar Norsk Rikstoto ett nytt spel på onsdagar; V76. Och Stig H Johansson tycker att det vore en bra idé att testa det här även i Sverige.

– Kanske kan V76 vara ett alternativ för våra onsdagar inom en snar framtid? Jag personligen tror att det skulle vara bra mycket bättre än det här V86 som de håller på med nu. Vad man än provar tror jag faktiskt att det blir bättre, säger han.

– Tidigare har jag varit rädd för att man ska försämra det starka varumärket som V75 är. Många har varit det med mig. Att man kan utarma V75. Nu börjar jag luta mer åt att på lördagar är det ”en annan” V75. Än de som man kör på andra dagar. Det ser vi på omsättningen också. De extra V75-dagarna blir det inte alls samma drag kring som när det är en riktig V75-lördag, fortsätter han.

”Väldigt spännande”

Kent Öhlander på ATG, har tagit del av Stig H:s förslag.

–  Vi har diskuterat V76 innan vi lanserade V86. Men om V76 blir ett lyft i Norge är vi inte dummare att vi kikar på det. Jag tycker det är väldigt spännande att Norge testar det här. De har problem med onsdagarna och måste göra något.

Vad tycker ni om Stig H:s idé att ersätta V86 med V76? Kan det bli aktuellt?

– I dagsläget så nej. Sedan vi införde det nya upplägget med onsdagar är vi upp 30 miljoner på V86. Men vi följer självklart utvecklingen i Norge.

– Det jag kan förstå Stig H:s tankar är att Solvalla tappar publik och där tittar vi just nu på en annan modell som vi presenterade i samband med Elitloppsfredagen, säger han.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!