Trav

Störde konkurrent – fick behålla segern

Av: 

Minimedia

Frank Nilsson i tredjespår stör invändiga Network Broline med Oskar Kylin-Blom.
Frank Nilsson i tredjespår stör invändiga Network Broline med Oskar Kylin-Blom.

TRAV

Frank Nilsson hade inte vunnit V75 sedan februari 2011.

Nu var det dags för seger igen, men det blev en väldigt omdiskuterad sådan.

– Han kör på den värsta konkurrenten, sa Anders Malmrot i TV12.

Frank Nilsson räknas som en av de mest rutinerade och bästa lärlingarna i landet men på V75 har det strulat och han har inte fått besöka vinnarcirkeln på nästan 4 år trots att han haft flera segerchanser. Under lördagen var han favorit med Asterix Hornline och via en stark långspurt kunde han vinna loppet.

”Det var min plats”

Det var dock efter en hel del dramatik då Frank körde väldigt tight i första sväng och störde en av loppets värsta konkurrenter, Network Broline, till galopp.

– Jag tyckte det var min plats men Frank gick rakt ner och min häst blev generad och hoppade, sa Oskar Kylin-Blom som körde Network Broline.

Frank Nilsson sa efter loppet att det var ett olycksfall.

– Det blev en tight situation i första sväng. Jag tyckte det uppenbarade sig en lucka och min häst bröt ner lite och touchade på Oskars häst, det var ett olycksfall. Jag fick en månads avstängning och det var lite väl häftigt. Med facit i hand skulle jag tagit i högertömmen och vunnit från dödens i stället. Hästen var fin och gick rejält sista 700 metrarna. Det var på tiden, det var fyra år sedan och det säger väl allt, sa Frank Nilsson.

”Hade inte vunnit det här loppet”

Spelexperten Anders Malmrot var skeptisk till att vinnaren fick behålla segern och tror inte att han hade vunnit loppet utan störningen.

– Han kör på den värsta konkurrenten och han hade inte vunnit det här loppet om han blivit kvar i tredjespår, jag förstår att folk är upprörda, sa han i TV12.

Domaren bestämmer och man valde att låta Frank Nilsson och Asterix Hornline behålla segern, däremot dömde man Frank till en månads avstängning för snäv körning som grovt stört medtävlare.

– Vi kan inte med säkerhet säga att han inte hade vunnit ändå, det händer i första sväng och det är långt till mål. Det blir en grov förseelse och en längre avstängning, sa måldomaren Ulf Hallerstedt.

Se loppet här! (Extern länk)

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!