Trav

– Måste tro på bra segerchans

TRAV

Jeppe Juel optimistisk inför V86

Jeppe Juel
Jeppe Juel

En seger på onsdag i V86 kommer att leda till rubriker.

Ekstra danska rubriker.

39-årige danske tränaren Jeppe Juel tror en hel del på Tonicetobetrue i onsdagens jackpotomgång - en femårig valack som ägs av danska kvällstidningen Ekstra Bladets läsare.

Sverige har sitt Rikstravet som drar igång med försäljning av andelar den här veckan. I Danmark heter motsvarigheten Ekstra Bladets Travklub.

Den danska kvällstidningen har bland annat satsat på Jeppe Juel som tränare till ett par av konsortiets hästar.

Tonicetobetrue kom i danskens träning i höstas och började vinna direkt efter lång frånvaro på grund av skada. Fyra segrar hann den femårige valacken med innan sviten bröts hemma i Ålborg i den senaste starten.

– Han blev tvåa där bakom Silver Game som är en riktigt bra häst. Jag tror han ska vara bättre nu och i onsdagens lopp är det i alla fall ingen av motståndarna jag fruktar häst mot häst. Sedan är det förstås mycket som kan hända i loppet - men jag måste tro på en ganska bra chans, säger Jeppe Juel.

Stark över sprinterdistans

Ålborg-tränaren ställer upp med två hästar på V86 på Jägersro. 2 Tonicetobetrue i V86-3 håller han som den klart bättre chansen i jackpotomgången där en ensam vinnare kan kamma hem elva miljoner kronor.

Jeppe Juel håller Tonicetobetrue för att vara en ärlig och lättkörd häst. Onsdagens korta distans har endast provats en gång. Banan var något tung 7 december i danska Århus då det tävlades över 1 800 meter och segertiden skrevs till 1.17,4.

– Han är inte så snabb från start men kommer heller inte att tappa så mycket. Jag räknar med att han är med där framme och sedan försöker jag köra ganska offensivt. Han kan göra jobbet själv och är stark.

Ville ha mer på galan...

Jeppe Juel korades till årets kusk på den danska travgalan. Nioårige styrkefenomenet Orali blev årets äldre häst i Danmark.

– Jag ville bli årets tränare i Danmark men den titeln tog Flemming Jensen hand om, säger han med ett skratt.

Orali var tvåa i mål i Copenhagen Cup i fjol men lyftes upp som segrare då vinnaren Caballion testades positivt för dopning.

– Det största målet för säsongen med Orali är att försöka vinna Copenhagen Cup igen. Harper Hanovers lopp? Jag vet inte, vi får se när han kommer ut i vår.

Du har två hästar med dig på onsdag som startar i V86. Vad säger du om 3 Touche (V86-5) som segrade i den senaste starten på Åby sedan Thengill galopperat med grepp kort före mål?

– Det är en hygglig häst, men ingen stjärna. Touche gör det bra men jag tror att han får svårt att vinna den här gången. Touche har ett bra spår och kommer att få ett fint lopp i alla fall.Tonicetobetrue är min klart bästa chans, säger Jeppe Juel.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!