”Pappa ler nog uppe i himmelen nu”

Bröderna tillägnade delade segern till Anders Skoglund

1 av 2 | Foto: TR Bild
Rikard N Skoglund

avChristoffer Wickman

TRAV

I fredags fick de dela segern i Sleipner Cup Stofinal – och fick 75 000 kronor var.

Då tillägnade Robert och Rikard Skoglund den delade segern till deras avlidne far.

– Han ler nog i himmelen nu, säger Rikard N Skoglund.

Det var på väg hem från travtävlingar i Hoting 2005 som travtränaren Anders Skoglund omkom i en bilolycka, då var sönerna Rikard och Robert 16 respektive 14 år gamla.

I dag, 13 år senare, är Rikard N Skoglund, 29, och Robert Skoglund, 27, bägge proffstränare. Rikard på Bergsåker och Robert på Bollnäs.

I fredags avgjordes Sleipner Cup Stofinal för kallblod på Romme med 100 000 kronor i förstapris. Då körde bröderna Skoglund ”dött lopp” och fick dela på segern.

Då tillägnade dom segern till pappa Anders Skoglund i himmelen.

”Känns väldigt speciellt”

Det var Robert Skoglunds egentränade Moddelina och Rikard N Skoglunds styrning Silver Sprinta, tränad av Joakim Reiser, som skar mållinjen precis samtidigt.

– Man kör inte dött lopp så ofta, och att göra det tillsammans med Rikard, i ett större lopp dessutom, känns så klart väldigt speciellt, säger Robert N Skoglund.

Bägge bröderna var efter loppet överens, det kändes bättre att få dela segern med sin bror, än att få vinna själv.

– Det var ett så pass stort lopp, och man hade nog tänkt annorlunda om det varit ett vanligt lopp, men nu var det ett lite större lopp och då kändes det bättre, och framför allt speciellt, för oss båda att få vinna tillsammans. Det skiljer heller inte så mycket i prispengar, nu fick vi 75 000 var istället för 100 000 om man vunnit, och hellre 75 000 kronor än 50 000 kronor, som man ju hade fått om man blivit tvåa, säger Robert Skoglund.

Robert Skoglund satsar mycket på kallblod, och Sleipner Cup Stofinal är inte vilket kallblodslopp som helst.

– Det är ett stort lopp för en kallblodstränare, det är väl nästan det näst största loppet för fyraåriga hästar i Sverige.

”Man blir hård som människa”

Det blev känslosamt för bröderna Skoglund efter den delade segern på Romme.

– Pappa ler nog i himmelen nu, sa Rikard N Skoglund i segerintervjun.

Brodern Robert utvecklar.

– Det var häftigt att vi lyckades vinna något sådant här stort tillsammans, och mycket tankar går så klart till pappa. När man är med om en sådan här sak som jag och Rikard varit så blir man väldigt stark som människa, man blir lite hård också, och det är inte bra egentligen. Men då kommer också väldigt mycket känslor när något sådant inträffar som i fredags, säger Robert Skoglund och avslutar:

– Man har varit med om hårda smällar i livet och då blir man starkare och då känns en sådan grej som delad seger med brorsan lite extra, då tänker man tillbaka lite, och då tänker man på pappa.

Här kör bröderna Skoglund dött lopp på Romme, och får dela på segern
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav