Tränarnas succé – tar hjälp av OS-coachen

Stig Wiklund med hästen Charles De Gaulle och travtränaren Robert Bergh.
Stig Wiklund med hästen Charles De Gaulle och travtränaren Robert Bergh.

Han äger hästar med Foppa och Zäta.

Dessutom coachar han skidåkare i landslaget och travtränaren Robert Bergh till framgång.

– Det handlar om positivt tänkande, säger den mentala tränaren Stig Wiklund.

Stig Wiklund har haft framgång som mental tränare och coach åt skidåkarna Britta Norgren och Anna Olsson. Han har varit med och hjälpt Anna Olsson under sex år var en stor del av hennes framgång vid hennes silvermedalj vid sprintstafetten.

Stig Wiklund har även en del i travtränarens Robert Berghs vinster. 2003 började han coacha Bergh och hans stallpersonal.

– De var de första inom travet som tog hjälp av mig. Vi tog fram fyra ledstjärnor som vi arbetade efter. Må bra, öppenhet, bra service och stil på hästarna. Vi hade veckomöten och veckans höjdpunkter som vi tog upp. Robert är väldigt positiv och utåtriktad, säger Stig Wiklund.

Äger travhäst

När han började arbeta med Bergh fick han själv upp intresset för travhästar.

– Robert tyckte att jag också skulle ha en travhäst. Så jag fick vara med på en häst med Peter Forsberg och en med Henrik Zetterberg.

Tillsammans med Peter Forsberg äger han Charles de Gaulle och med Henrik Zetterberg har han en tvååring som ännu inte har startat.

– Vi brukar träffas när hästarna startar. Det är fantastiskt fina och ödmjuka killar. Båda är riktiga föredömen. Men samtidigt är de vanliga personer precis som dig och mig, säger Stig Wiklund.

Nu hjälper han Stall Jörgen Westholm att nå sina mål. Även där han arbetat fram ledstjärnor med personalen. Han har redan träffat dem tre gånger.

– Det handlar mycket om positivt tänkande. Det mentala betyder 50 procent. Man måste se möjligheter och ha en målbild, säger han.

Och enligt Stig Wiklund så märks det skillnad.

– När de startade i fredags så var det en i stallet som vann ett lopp. De andra tre var etta, två och trea i ett lopp

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!