Trav

”Han är min lilla Commander Crowe”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Vid årsskiftet tog Mimmi Elfstrand ut proffstränarlicensen.

På lördag kan 23-åringen ta sin första tränarseger inom V75.

– Lovely Lidob är min lilla Commander Crowe, han ska ha toppchans, säger Mimmi till Trav365.

Det finns bara ett fåtal kvinnliga proffstränare inom svensk travsport. Det senaste tillskottet är Åbytränaren Mimmi Elfstrand. 23-åringen plockade ut proffslicensen vid årsskiftet och året har börjat bra för stallet.

– Jag är nöjd, bara jag håller mig över tio i segerprocent så är det bra. Jag har byggt ett helt nytt stall där jag har tio stycken hästar, resten står på min pappas gård som ligger en bit bort. Jag har tagit över hans hästar och vi har en bra rörelse.

”Han har allt”

Mimmi Elfstrand har 27 hästar i träning, och det är ingen tvekan om vilken häst som är stallets bästa om man frågar stallchefen.

– Lovely Lidob. Det är min lilla Commander Crowe. Han ser ut som Commander Crowe och båda lägger mycket mark under sig. Men vi har även andra fina fyraåringar som ska bli intressanta att följa.

Just Lovely Lidob start på lördag inom V75. Han gör det från bricka ett i V75-2 och blir hårt betrodd.

– Får han ledningen så ska han vinna loppet. Jag ser det som en toppchans. Han var mycket bra senast efter vila och ska vara ännu bättre nu. Han känns finare i träningen nu än inför senaste starten. Han har allt en bra häst ska ha, säger Mimmi Elfstrand till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!