Trav

Skrällkuskarna som kan fixa 14 miljoner

Här är killarna som vet hur man levererar en megaskräll. Blir det någon av Olle Alsén eller Daniel Olsson som ser till att en vinnare tar hem 14 miljoner kronor på onsdag?
Här är killarna som vet hur man levererar en megaskräll. Blir det någon av Olle Alsén eller Daniel Olsson som ser till att en vinnare tar hem 14 miljoner kronor på onsdag?

TRAV

En ”omöjlig” vinnare som ”ingen” annan har med.

Att pricka in en sådan häst kan vara nyckeln till att ta hem 14 miljoner på onsdag.

Det är dubbeljackpot på V64 och vi har snackat med kuskarna som vet hur man sätter dit en superskräll.

Olle Alsén och Daniel Olsson är grabbarna som visat hur man gör det omöjliga. De satt nämligen bakom de två största rensarna inom V64-spelet under 2008. På onsdag är båda på plats på Solvalla i hopp om att leverera nya högoddsare som tack vare de nästan sju extra jackpotmiljonerna kan betyda rekordutdelning på V64.

När Olle Alsén satte dit Bimbo Launcher till otroliga 150 gånger pengarna 2 januari bäddade han för en utdelning på 6,9 miljoner kronor.

Skulle han lyckas med Garbo Launcher (V64-2) kan det alltså betyda dubbelt så mycket pengar till någon V64-spelare den här onsdagen.

Vad minns du av skrällen?

– Jag minns loppet väldigt bra måste jag säga. Hon kändes lysande i provstarten, så vet jag prickade starten från tillägg och vi hamnade utanpå ledaren. Sedan fick jag en funderare då det kom en konkurrent i tredjespår 1 100 kvar. Jag hade tänkt släppa ner den, men då tog hästen i själv och bara fortsatte. Sedan höll det ända in i mål.

Var du lika överraskad som spelarna?

– Nja..., jag var väldigt överraskad att hon vann, men kanske inte fullt så chockad som alla andra. Hon kändes som sagt jättefin den dagen så jag visste att hon skulle göra en bra insats och ha chans att tjäna fina pengar. Oddset var väl lite i överkant.

Kan du skrälla igen på onsdag?

– Faktum är att hästen har fått två lopp i kroppen och läget är maximalt eftersom hon är snabb ut. Jag siktar på att släppa till någon bra och hoppas luckan kommer 200 kvar. Skulle det sedan vara min dag så kanske det kan gå. Hon vann ju ett V65-lopp i fjol så det finns lite kapacitet i henne, säger Olle Alsén.

Körde inte efter oddstavlan

När skrällkusk nummer två Daniel Olsson lotsade in 116-oddsaren Tarantella S.I.R. 30 juli firade han samtidigt ett jubileum. På onsdag kör han i fem V64-avdelningar.

Vad minns du av skrällen?

– Att vi ledde från start till mål och att det var min tusende seger i karriären, så visst var det en ett speciellt lopp för mig. Erik (Adielsson) kom tidigt framåt med en av favoriterna, men så rumplade den hästen till och han kröp ner i rygg på mig. Sedan fick vi sitta ifred där framme och bestämma farten. Segern blev ganska lätt.

Var du lika överraskad som spelarna?

– Jag hade inte kört hästen tidigare och hade ingen riktig uppfattning. Jag kommer ihåg att jag kollade på oddsindikatorn innan loppet och såg att vi stod i 999, men hästen kändes fin hela vägen så jag körde efter det.

Kan du skrälla igen på onsdag?

– Precis som med Tarantella så kör jag Alf Eme (V64-1) och Conrads Lena (V64-2) för första gången. Jag har svårt att bedöma deras chanser.

– En som har kapaciteten är Beretta Avanti (V64-4) som gjorde många fina lopp förra året. Nu har han ju inte startat på över ett halvår och jag är inte alls uppdaterad hur det står till med formen.

– Ska jag vinna med någon annan så är det en riktig skräll. Simb Movie (V64-5) höll godkänt utvändigt om ledaren senast. Nu är läget perfekt och han borde få en mer passande resa, men å andra sidan är ju motståndet mycket tuffare. Shackelton Carjan (V64-5) har bra form, men spåret känns helt hopplöst.

Men ingen är väl mer chanslös på förhand än vad Tarantella S.I.R. var?

– Nej, så kan man ju se det. Jag kan i alla fall lova att jag ska göra allt jag kan för att försöka skrälla, säger Daniel Olsson.

Rekordvinsten på V64 är 8 762 408 kronor vilket gick till andelssystem inlämnat i Ytterby utanför Göteborg 15 oktober i fjol. 35 personer hade satsat 50 kronor och fick tillbaka en kvarts miljon vardera. Med veckans dubbeljackpot är rekordet dödsdömt förutsatt att det blir en ensam vinnare med sex rätt. Och kanske blir det någon av skrällkuskarna Alsén eller Olsson som fixar det.

Robin Johansson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!