Vann Pramms Memorial – på nytt banrekord

TRAV

Hemmafavoriten vann Pramms Memorial i Malmö.

Luca Brasi bara flög förbi konkurrenterna på upploppet tillsammans med jockeyn Rafael Schistl, på väg mot de åtråvärda 600 000 kronorna i förstapris.

– Nu kommer vi till Stockholms Stora Pris, sade en överlycklig tränare Francisco Castro i vinnarcirkeln efteråt.

Foto: Jockeyn Rafael Schistl jublar när valacken Luca Brasi ger hemmatränaren Francisco Castro segern i Pramms Memorial.

Spelad till två och en halv gånger pengarna startade Luca Brasi mot ett stenhårt startfält i Jägersros största lopp för äldre hästar.

Men favoritpengarna var faktiskt aldrig i fara.

Jockeyn Rafael Schistl red ett väl avvägt lopp, Luca Brasi var med som fjärde häst mest hela vägen - och redan i början på upploppet var han redo att sätta klorna i loppets frontrunners Quick Release och Entangle.

När Luca Brasi till slut fick full anfallsorder av sin jockey mitt på upplopet vann han enkelt, på nytt banrekord.

– Rafael hade "mycket häst i handen" när han kom in på upploppet, berömde tränare Castro i vinnarcirkeln.

Loppets enda icke-skandinaviska gäst, engelske Cloudy Start, blev utklassad.

– Nu kommer vi till Stockholms Stora Pris. Jag tror nämligen att hästen är bra på gräs också, men vi har haft andra problem de gånger som vi har provat tidigare, konstaterade Castro om Luca Brasi.

Sehoy hade lekstuga

Fartfesten Jägersro Sprint (ett så kallat Listed-lopp precis som Pramms Memorial) var mycket sevärd. Utmanaren Alcohuaz höll ett friskt tempo i ledningen och med halva loppet avverkat hade storfavoriten Tertio Bloom tiotalet längder fram. Men efter en virvlande finish fångade Tertio Bloom och jockey Manuel Martinez in Alcohuaz innan mållinjen på topptiden 1.11,6 över de 1200 meterna.

Tränaren Fredrik Reuterskiöld sken som en sol.

– Den här hästen har fortfarande utveckling i sig. Vi måste prova honom utomlands snart. Att ta in så många längder på en så bra häst som Alcohuaz på ett upplopp är oerhört bra gjort, konstaterade Fredrik.

Imponerade störst under dagen - bortsett från Luca Brasi - gjorde tränare Lennart Reuterskiöld juniors Sehoy, som närmast förnedrade motståndarna i Malmö Vår-handicap över 2400 meter och som redan nästan ser ut som en vinnare av höstens Stockholm Cup, trots att det bara är maj.

Men först blir det Stockholms Stora Pris på Täby den 1 juni, enligt tränaren. Då väntar Luca Brasi!

Robert Okpu/Kanal75