Vann 8,7 milj – hyrde Sveriges största svit

avMichael Carlsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: INGA IVANOVA /GUNNAR SEIJBOLD
Hotell Scandic Infra City har Sveriges största lyxsvit.

Hur firar man en vinst på 8,7 miljoner på V75?

Kanske genom att hyra Sveriges största lyxsvit på 650 kvadratmeter.

Precis så gjorde den 40-årige man som tog hem en riktig jackpott på Solvalla.

– Vi firade med lyx, champagne och god mat, säger den 40-årige dansken.

Mannen, som själv vill vara anonym, lever på spel sedan 20 år tillbaka.

I lördags fick han in sin största fullträff hittills i karriären. Storvinsten inträffade på V75 under elitloppshelgen. 40-åringen och hans kompisar hade sju rätt i jackpottomgången på Solvalla. De hade dessutom kryssat i så att de fick 2,5 gånger vinsten. Den totala vinstsumman blev 8,7 miljoner kronor och 40-åringen hade 70 procent av systemet. Det var också han som tog ut det vinnande systemet som var av modell större.

– Jag hade gjort ett stort Joker-system (utskrivet system på flera kuponger). Men sedan gjorde jag även en mindre kupong med endast de hästar som jag trodde mest på. Jag streckade bara för de som jag verkligen trodde på och chansade lite. Det var också det systemet som gick in, säger 40-åringen och skrattar.

– Bara det systemet kostade 6 500 kronor och var utan spik. Totalt spelade vi för 27 000 kronor på V75 och jag hade 70 procent i systemen ihop med min son.

Hur fick du med skrällarna 47-oddsaren Prima Stella och 15-oddsaren Quantum Oliver?

– Prima Stella hade jag faktiskt feeling för. Hon hade suttit fast flera gånger och även varit bortkörd på slutet. Jag trodde mycket på henne och spelade 1 000 kronor vinnare och 2 000 kronor plats på hästen. Hon var bara streckad på en procent och jag tyckte att hon borde ha varit streckad på fem procent. Så där var spelarkåren lite fel ute.

– Sedan kan man ju inte säga att man bara ska gå ut och vinna ifrån spår elva över 1600 meter i Stoeliten. Det var ju tvunget att klaffa under vägen och det gjorde det också.

– Quantum Oliver hade jag med på fyra hästar. Sedan gäller det att ha tur och det hade vi i Chimall T.T:s lopp. Vi hade inte med tvåan i mål Tom Raider som förlorade på målfoto, berättar han.

Lever på spel

Den 40-årige storspelaren bor i Danmark och livnär sig alltså på travspel sedan 20 år. Han äger flera travhästar (har tidigare varit delägare i Swept To Victory) men visar sig sällan ute på travbanorna.

– Jag är nästan aldrig på trav utan sitter mest hemma framför datorn och följer loppen. Det är enklast och smidigast.

– Det har gått bra genom åren och jag spelar inte på något annat än på trav. Mest blir det V75 i Sverige men även övriga spelformer också inom travet. Jag har familj och det tog tre, fyra år att övertyga min fru om att vi kunde leva på det här. Vi lever ett gott liv men det gjorde vi innan storvinsten på 8,7 miljoner.

– Det är den klart största vinsten jag har vunnit. Tidigare har jag haft vinster på 200- 300- och 600 000 kronor som mest, säger han.

Sju sovrum

Den 40-årige dansken bodde med sin familj på hotell Scandic Infra City i Upplands-Väsby förra helgen. De beslutade sig för att fira storvinsten rejält. Hotellet är känt för att ha Sveriges största lyxsvit på 650 kvadratmeter. Högst upp i ”Dallas-skrapan”, på 24:e våningen, har man utsikt över hela Stockholm och sviten innehåller sju sovrum, pool, relaxavdelning, bubbelpool med mera. En jättelik paradvåning med stora fönster och en lyxig inredning. Priset per natt för att hyra sviten ligger på 27 000 kronor.

– Ja, man kan säga att vi uppgraderade oss lite. Vi hade dubbelrum från början men nu blev det lite större, säger 40-åringen med ett skratt.

– Det var en fantastiskt häftig känsla och vi firade med många flaskor champagne, god mat och trevligt sällskap. Det var en minnesvärd upplevelse.

”Är mitt jobb”

Men tro inte att den 40-årige dansken ligger på latsidan trots framgångarna. Redan i måndags var han igång igen för att analysera nya travlopp.

– Det här är mitt jobb och jag arbetar heltid varje dag med det. Jag äter frukost med övriga familjen klockan åtta men redan halv nio är jag igång och jobbar med travet.

Hur blir man så framgångsrik som du är?

– Genom hårt arbete. Man måste se mycket lopp och jag tittar dagligen i lopparkivet på atg.se. Sedan gäller det att skaffa sig så mycket information som man bara kan. Dessutom måste man ha lite tur och känsla för det här, säger 40-åringen.

Publicerad: