Bjöd på show – då blev han straffad

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Jan Hellstedt firade Poison Composites seger. För det fick han 3 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande.
Foto: ALN
Jan Hellstedt firade Poison Composites seger. För det fick han 3 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande.

Jan Hellstedt bjöd på rejäl show efter segern med Poison Composite i lördags.

Belöningen: 3 000 kronor i böter.

– Jag fattar inte ett jävla skit, jag firade med publiken och blir bestraffad för det, säger Hellstedt.

Jan Hellstedts montéstjärna Poison Composite hade i lördags stor uppvisning på Axevallas travbana. Tillsammans med ryttaren Quentin Seguin utklassade hästen sina motståndare och tjänade 40 000 kronor.

Efter segern besökte en mycket lycklig Jan Hellstedt vinnarcirkeln för att fira segern. Hellstedt sjöng allsång med publiken och red även hästen en bit i segerdefileringen.

3 000 kronor i böter

Hellstedts uppträdande var populärt hos publiken men inte hos måldomaren som bestraffade Hellstedt med 3 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande.

– Jag fattar inte ett jävla skit. Jag hyllade kusken och red som andra brukar göra när de vunnit stora lopp. Jag bjöd upp till sång och många sjöng med och tyckte att det var jättekul. Sen kom pokerspelaren William Thorson ner till vinnarcirkeln och bjöd på lite dricka, säger Jan Hellstedt och fortsätter.

– Jag hoppade upp på hästen och red honom i 50-60 meter innan ryttaren fick ta över igen. Det jag gjorde var verkligen bra pr för travet men sedan var det någon jävel som tyckte att jag uppträdde oanständigt. Jag fattar inte ett jävla skit.

”Kommer göra det igen”

Men trots bestraffningen kommer Jan Hellstedt fortsätta fira vid segrar.

– Jag skiter fullständigt i det. Jag kommer göra det igen. Ska alla vara som Örjan Kihlström och köra förbi och bara säga hej?, säger Jan Hellstedt.

Publicerad: