Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

En perfekt uppgift för vår tipsetta.

Tipsettan

Callela ­Dowjones hade en mindre svacka i fjol höst men i övrigt har det varit idel bra insatser, årets sju starter har exempelvis slutat med fyra segrar och två andraplatser. Alla hästar kan för­lora men vi hittar inget mycket som talar emot Callela Dow­jones som vi tror tar ledningen och sedan är ohotad.

Motbuden

Fyra utmanare i segerstriden är vad vi hittar i det här loppet, övriga får ses möjliga platsluringar eller slantjägare. Abano Suit har toppform. Just­alittlespot har bättre läge än på ett bra tag.

Skrällbudet

Fartfyllde Staro Dynamite.

Spetsbudet

Callela Dowjones.

! Statistik­vinnaren

Callela Dowjones.

V64-2

Loppet

Trots rätt låg klass ett kul stolopp.

Tipsettan

Ferrari in Red är bra för klassen. Läget är inte alls tokigt med tanke på att det är få hästar på start.

Motbuden

Fragola övertygar. Jitanes verkar lovande.

Skrällbudet

Lyckans di Centa.

Spetsbudet

Västerbo Minx.

! Statistik­vinnaren

Fragola

V64-3

Loppet

Det är synd att de här loppen samlar så få deltagare men de är som med är bra, framförallt de fyra främsta har ljusa karriärer framför sig.

Tipsettan

Shaq is Back har kommit till Sverige från USA och förgyllt travsporten i två starter. I den första kördes han snällt, höll farten godkänt men såg framför allt fin ut. Senast blev det ett offenv­sivare upplägg, pang till ledningen och sedan ­ohotad seger i mycket tilltalande stil. Vi tror att han tar ledningen igen och sedan får de andra vara mycket bra om de ska plocka ner honom – de 14,2 han gick senast såg inte ut att på långa vägar vara botten i honom.

Motbuden

Aaaron de Veluwe gjorde årsdebut i samma lopp som Shaq is Back gjorde Sverigedebut och avslutade efter en snäll resa mycket bra. Han svarade för en stark fjolårssäsong och ser ut att få en lika bra säsong i år. Den här gången förstärket Björn Goop i sulkyn och kanske kan han få sådan snurr på Aaron att de kan hålla ledningen (Aaron kan öppna bra men får normalt svårt att svara ut Shaq is Back) och då är det i såna fall stor fördel för Aaron de Veluwe. Joyland Park då? Detta obesegrade löfte. Ja, vi streckar honom också men är inne på att han den här gången får bita i gräset. Han borde inte få något gratis och motståndet är flera klasser bättre än det han hittills mött. Om han vinner det här loppet den tunga vägen kan vi med kraft fastslå att han är en stjärna.

Skrällbudet

Det ska bli kul att se vad i dessa sammanhang oprövade Tomorrowland kan. Det är en synner­ligen fin häst med en härlig uppfattning. Normalt sett behöver han dock vara med och härdas i den här klassen någon start. Eller?

Spetsbudet

Vi säger Shaq is Back.

! Statistik­vinnaren

Obesegrade Joyland Park.

V64-4

Loppet

Bra spellopp med bra rens oavsett segrare.

Tipsettan

You Wish på spåret, även om det inte är säkert att han kan hålla ledningen.

Motbuden

Fler än tre, kanske sex om man har råd?

Skrällbudet

Dragon Tooma.

Spetsbudet

You Wish vill hålla ut Nydalens Isabelle – kan bli svårt.

! Statistik­vinnaren

Nydalens Isabelle.

V64-5

Loppet

Bra lopp med många formstarka, men chansen/­risken att det slutar med favoritseger är ändå stor. Opal Hall är ett spikförslag för den som så önskar.

Tipsettan

Opal Hall gör det mesta rätt. Han får en fin resa men borde inte få överta ledningen då både Pompano Mick och Prins Alf är formstarka och borde ­vilja ta emot.

Motbuden

Cristoffer Eme var femstjärnig fast han inte vann senast.

Skrällbudet

Beckman kan bli bortglömd i jämnt lopp.

Spetsbudet

Klar fördel Pompano Mick som utmanas av Prins Alf. Inte för någon av dem torde det vara aktuellt att vilja släppa – ens till favoriten Opal Hall.

! Statistik­vinnaren

Opal Hall har vunnit fem av de tio starter han har gjort i karriären.

V64-6

Loppet

Det känns långsökt att tro på någon större skräll i V64-avslutningen eftersom bra hästar dragit bra lägen.

Tipsettan

I Saw You lekte sig till seger efter att ha blivit släppt till ledningen senast. Toppchans om han når spets igen.

Motbuden

Det finns dock en chans att Avalon Spider lyckas svara ut I Saw You. Avalon Spider är ojämn men har han en bra dag är det toppchans för honom från ledningen.

Skrällbudet

Kapable Bamse Gema gör comeback.

Spetsbudet

Le Cannibale, Avalon Spider och I Saw You är alla snabba ut. Den förstnämnde ­släpper nog, precis som han gjorde senast. Avalon ­Spider skulle dock gärna svara ut I Saw You om det är möjligt.

! Statistik­vinnaren

Le Cannibale har vunnit fem av de tio starter han har gjort i Sverige.