Här får kunderna dela på 9 miljoner

Vann miljoner Spelporten i Trollhättan 8,8 miljoner på V75 i lördags. Flera kunder och även butiksägaren Peter Bedros är med och delar på vinsten.
TRAV

Här är butiken där tolv kunder får dela på 8,8 miljoner.

Butiksägarna Peter och Sima Bedros hade själva en andel och vann omkring 730 000 kronor.

– Vi kommer att åka på semester nu, berättar Sima Bedros hos Spelporten i Trollhättan.

Lördagens V75-tävlingar slutade med miljoner. Bara tio system runt om i landet fick alla rätt och värdet för sju rätt blev hela 5,5 miljoner kronor.

Bakom majoriteten av V75-kupongerna verkar det handla om storspelare, men hos Spelporten i Trollhättan handlar det om ett andelssystem där flera ”vanliga” spelare får vara med och dela på 8,8 miljoner.

Varje person hade satsat omkring 600 kronor var och är nu omkring 730 000 kronor rikare.

– Det känns underbart. Det här är den största vinsten vi har haft i butiken. Det är vi här i kiosken som har gjort systemet, säger Sima Bedros som driver butiken tillsammans med sin man Peter Bedros.

”Är jätteglada”

Efter storvinsten har stämningen i butiken varit på topp.

– Stämningen i butiken var underbar efter vinsten. Kunderna är jätteglada. En av kunderna som vann var i Spanien och en av hans kompisar ringde och berättade att han hade vunnit på V75. Han sa kom ner, jag bjuder på resan hit. Men de åkte aldrig, säger hon och skrattar.

– Kunderna är jätteglada, de har varit underbara . De har varit in i butiken och firat med tårta och kramar. Vissa behövde verkligen pengarna, så det här kom vid rätt tillfälle. Vissa ska hitta på något för pengarna och resa, säger Sima Bedros.

”Sälja fler andelar”

Efter storvinsten har intresset för att vara med på andelssystemet ökat.

– Många har skrivit upp sig och sagt att vill vara med andelssystemet varje vecka framöver. Jag tror att vi har kommit upp till fjorton stycken. Vi får se om vi kommer sälja fler andelar, säger Sima Bedros.

Åker på semester

Även familjen Bedros hade en andel och nu är de 730 000 kronor rikare.

– Vi ska åka på semester först och sedan får vi fundera vad vi ska göra med resten av pengarna, säger Sima och Peter Bedros.