”Mycket lättare motstånd nu”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det känns alltid svårt med V75-finaler när alla hästar är så bra. Men det känns ändå som det finns några bra spikar i omgången.

Veckans spik

Jag väljer att spika Jealous Broline trots att han har bakspår. I och med att han startar bakom I´m Alone Face tror jag att han kan komma igenom bra i starten. Han har visat att han går bra även bakifrån. Travsäker, lättplacerad och speedig.

Veckans drag

G.K. Trademark är en rolig häst och det är ett karismatiskt ekipage. Hästen var bra vid segern senast, men han har inte startat på ett tag. Men jag hoppas att han har tränat på bra och går framåt med det loppet.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

V75-finaler är alltid extra trevligt, med fina tävlingar och öppna lopp. Baht Launcher jagar elfte (!) raka segern och har inte förlorat sen augusti 2009.

Veckans spik

3. K.K.Logistic (V75-2) har Flemming Jensen startat i V75-mästaren och senast gjorde hästen ett försök i Bronsdivisionen. Går ner i klass nu och med god spetsmöjlighet är han mitt bästa spikförslag på lördag.

Veckans drag

4. Bobtail (V75-3) har absolut toppform och kan överaska från sitt fina läge. Toppform på henne och vi får hoppas att bricka fyra inte påminner Erik Adielsson om förra helgen, då han brände med två storfavoriter.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Omgången håller hög sportslig klass och är svårtippad. Det är det alla önskar sig. I finaler är ingen chanslös, det är därför hästarna är i final. Det är en flott sammansatt omgång och den är svår, som sagt.

Veckans spik

2 Tinita Love (V75-1). Det är norsk häst som varit bra på sistone. Hon har gjort sex lopp på Vincennes och mött de allra bästa. Senast så gick hon i mål, nära Brioni, och här möter hon mycket enklare motstånd som jag ser det. Det är bara Vanessa Du Ling som kan mäta sig med Tinita Love, kapacitetsmässigt, men jag tror att Tinita kanske kan ta spets. Då ska det vara bra chans.

Veckans drag

Jag tror inte man sitter säker med 1 Marshland och 5 Sahara Dynamite i gulddivisionsloppet. Där måste 6 Global Investment och 4 Bobtail med också. Men mitt riktiga drag hittar vi i V75-4. Det är 9 Hazard Brodde som körs av Örjan Kihlström. Här kan det bli en dubbel Goop, men jag är inte säker på att Björn vinner med 1 Goober. Kihlström och Hazard Brodde kan få en fin resa och Örjan kör på chans och speedar till slut.