”Det finns en stenklar”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Jag tog min första årsseger i veckan så jag är på gång nu, så jag hoppas att mina tips är lika bra. Det är tråkigt att det bara är sju hästar med i guldloppet, en många av dem som är med är riktigt fina.  Omgången ser favoritbetonad ut, jag hoppas på jackpott och att miljonerna går över till Solvalla nästa lördag.

Veckans spik

Bästa spiken är 2 Hallsta Lotus (V75-4). Det här tror jag är Järvsöfaks tronföljare. Hästen blir mer och mer överlägsen. Bra spår så jag tycker att hästen är en bra spik på V75.

Veckans drag

9 Evert´s Party Sock (V75-6) har bra smygläge, därifrån borde hästen få en bra resa. Hästen har visat speed tillslut. Han har visat form och har har två tvåor i resultatraden.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Det är svårt att ha förhoppningar om miljonutdelning på Bergsåker, även om de har fått till fina tävlingar den här gången. Det finns en stenklar och jag bygger mitt system utifrån honom.

Veckans spik

2 Hallsta Lotus (V75-4). Han bör närma sig toppform och både proposition och startspår talar till hans fördel.

Veckans drag

2 Monster Drive (V75-1). Det ska tilläggas att jag tror mycket på 11 Yellow Eden efter vad jag såg senast, men Monster Drive tar förmodligen spets och Per Lennartssons hästar är i gott skick för dagen

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Omgången ser favoritpräglad ut, men det har vi sagt många gånger förr men när man ser på det vid första ögonkastet är Hallsta Lotus spiken alla använder sig av.

Veckans spik

Det är 2 Hallsta Lotus (V75-4) som är den säkraste spiken. Han har varit suverän i klassen och det är väl två hästar emot, Stamping och Faksen J:R.. Men jag väljer Hallsta Lotus.

Veckans drag

6 Shanaya i V75-5. Jag känner inte hästen så mycket men jag har fått starka signaler att den är på väg uppåt i form. Ett bra drag som blir 12-15 procentare. Sen har jag väldig tro att Rakas kan vara en överraskning. Per Lennartssons hästar är i jävligt bra form.