Trav

Huselius: Så vinner jag miljoner på V75

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

NHL-stjärnan har superform – dragit in en miljon på fyra dagar

Hur vinner man miljoner på V75?

Kristian Huselius vet.

NHL-stjärnan har ett ruggigt flyt på spelet och nu startar hans Mils You Love på V75.

– Spelformen är mycket bra. Tyvärr har min häst gjort sig lite illa, säger Huselius till Trav365.

Kristian Huselius är både en framgångsrik spelare och hästägare. Forwarden i Columbus Blue Jackets vet hur man vinner stora pengar på trav. För tre år sedan vann han sex miljoner kronor på V75. Därutöver har det blivit flera storvinster och för en månad sedan var han riktigt lyckosam. Huselius vann sexsiffriga belopp fyra dagar i rad på V75 och V65. Totalt spelade han in över en miljon på de dagarna.

– Det gick bra och jag var inne i ett jäkla stim då. Jag satte V75:an på lördagen i Örebro, samma dag som Juggle Face vann långloppet. Det var ju en skräll men jag var ändå lite knäckt. Jag satt nämligen med alla hästarna i de två sista loppen och favoriten vann ett av dem, säger Huselius med ett skratt.

– Men sedan hade jag att jäkla flyt och satte V65:an i Vaggeryd på söndagen och fick även in V65 både måndag och tisdag. Det var riktigt kul så här inför sommaren, fortsätter han.

Äger flera travhästar

Huselius har travet som sin stora hobby och följer det så mycket han kan vid sidan av hockeyn. Han ägnar mycket tid åt hästarna när han är hemma i Sverige under somrarna. Totalt äger hockeyproffset sju hästar just nu.

– Travet är jäkligt kul. Först var det bara spelet man var intresserad av men nu är det även sporten. Det är en riktig kick att se sina egna hästar tävla.

– Jag har varit hemma i två veckor och det kommer att bli en hel del trav i sommar. Jag är ofta ute hos Timo Nurmos och hälsar på mina hästar. Mina döttrar tycker att det är jättekul och följer gärna med.

”Inte lätt att vinna”

I lördagens jackpottomgång startar en av Kristian Huselius hästar på V75. Det är Mils You Love som går ut i försöket i Bronsdivisionen, V75-6.

– Det var synd på bakspåret. Det är inte så lätt att vinna V75 ifrån bakspår över kort distans. Speciellt inte på somrarna när det är snabba banor. Men hästen var jättefin senast i första starten efter kastration. Som hästen ser ut har han fysik som en gulddivisionshäst. Men han har varit lite strulig och hetsig tidigare men nu verkar det som att han har lugnat ner sig. Det var också det som var meningen med kastreringen. Vi hoppas att han ska ta ut sig mer och bruka sig för fullt framöver. Då kan det bli roligt för det finns mycket kapacitet i hästen, säger Huselius.

Blev skrämd

Inför lördagsstarten finns det dock en del frågetecken. Mils You Love råkade ut för en incident i ett snabbjobb när han tränade under torsdagen.

– Han blev skrämd av en traktor och hoppade ner i diket. Han gjorde sig lite illa i en hov och ska kollas upp i dag fredag för säkerhetsskull. Hästen startar givetvis bara om allt är som det ska. Men han blir tvungen att gå med bakskor på grund av det.

– Annars ska han ha gått framåt med förra loppet i kroppen och vi får hoppas på att det blir hård körning där framme och tempo i loppet. Skulle det klaffa fullt ut är han inte borta, säger Huselius.

Miljoner i potten

Det är jackpott på V75 där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor - enbart på sju rätt. Är det någon som vet hur man blir en vinnare på trav så är det Kristian Huselius.

– Det handlar om både tur och skicklighet. Man måste vara väl insatt men utan tur går det inte. Östersund bjuder på en väldigt rolig omgång. Både sport- och spelmässigt är det fantastiskt, säger Huselius och bjuder på sina bästa vinnare till Trav365:s läsare.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!