Trav

”Besviken om han inte segerstrider”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Han har plockat fram massor av topphästar.

I dag gör Dan-Åke Olssons nya talang, Sir Lexington, V75-debut.

– Jag har haft många hästar på V75, men ingen som är så förberedd som honom, säger Olsson.

Kalmartränaren Dan-Åke Olsson har på ett litet material plockat fram flera miljonhästar genom åren. Hästar som Skogans Joker och Harpers Joker har Olsson hittat och matchat. Nu verkar det som att han har en ny stjärna på gång. Sir Lexington, fyra år, har inlett karriären lysande och har på tio starter vunnit fyra lopp.

”Springer och drömmer”

I den senaste starten på hemmabanan var hästen överlägsen och i dag gör hästen debut på V75. I den andra avdelningen jagar han 100 000 kronor – och tränaren är nöjd med sin häst.

– Det är en häst som springer och drömmer i loppen och när polletten väl trillar ner kan det bli riktigt, riktigt bra. Det spelar ingen roll om man är på honom mitt i loppen, han bryr sig inte men när det väl ska avgöras är han med på noterna. I bland blir man orolig när man kör honom bara för att han är så seg och lat. Han har flera gånger rundat hela fält på riktigt bra sätt och imponerat på mig. Så gick det att göra för 10-15 år sedan, men det brukar inte gå nu. Han gör det fantastiskt bra, skryter Olsson.

”Full respekt för mina motståndare”

Sir Lexington startar från spår sex, springspår, över 2 640 meter. Hästen blir hårt anlitad av spelarna, och tränaren tror på mycket god segerchans.

– Det har ingen stor betydelse om han kommer till ledningen eller inte, när väl mållinjen kommer tror jag att han sitter där i alla fall. Jag har haft många hästar på V75, men ingen som är så här förberedd som honom. Han ser inte mycket ut för världen, men springa kan han och jag har aldrig känt botten i honom. När man lägger pisken på honom lägger han i ytterligare en växel och han har aldrig varit speciellt tagen. Det måste vara en bra chans, jag har full respekt för mina motståndare men jag blir besviken om han inte är med i segerstriden.

Kan han bli lika bra som Skogans Joker och Harpers Joker?

– Det är för tidigt att uttala sig om, det beror på hur han tar loppen och hur han utvecklas mentalt. De andra visade mer som treåringar, men den här hästen har ett fantastiskt löphuvud och en bra spänst. Det känns bra, säger Dan-Åke Olsson till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!