Trav

Här besöker landets politiker travbanan

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Almedalveckan i Visby – då får politikerna gå på trav och träffa Stig H

Foto: Kanal 75

Almedalveckan i Visby pågår för fullt.

Då passar travsporten på och bjuder in politikerna till Visbytravet.

Under tisdagen får beslutsfattarna se travlopp och träffa travtränaren Stig H Johansson.

–  Målet är att lära politiker hur travsporten är uppbyggd, hur den är finansierad och allt gott den skapar för samhället, säger Mats Fransson, informationschef på Svensk Travsport.

Under den årliga Almedalsveckan i Visby samlas landets politiker för att diskuterar politik och samhällsfrågor.

Även trav är ett ämne och Svensk Travsport och ATG finns på plats för att träffa landets politiker.

I dag när det är V4-tävlingar på Visbytravet är ett gäng politiker inbjudna.

– Vi har bjudit hit politiker för att träffa ATG, Svensk Travsport och Hästnäringens Nationella Stiftelse i samband med lunchtravet. Vi kommer berätta om den svenska spelmodellen på hästar, vi kommer berätta om travsporten som en näring. Att det är en stor folkrörelse som skapar 30 000 helårsarbeten. Vi har också Stig H Johansson på plats och han ska berätta ur sitt perspektiv om travsporten. Vad han anser är det viktiga för framtiden för att travsporten ska kunna fortsätta utvecklas och vara en av Sveriges största sporter.  Även Jessica Almenäs är på plats och kommer vara  moderator under dagen, säger Mats Fransson.

Vilka politiker kommer dyka upp på travbanan?

– Jag vet inte exakt vilka det är. Men det är kring 15-20 politiker som kommer hit. Både riksdagspolitiker och andra politiker.

Dessutom har några av besökarna under Almedalsveckan fått chansen att sitta upp bakom en häst.

– Vi har haft hästskjuts från flyget både igår och idag. När folk kommer hit är vi där och erbjuder miljövänlig skjuts in till stan. Det har varit populärt och vi har haft folk med som har kunnat föra ett samtal kring travsport, hästsport och den svenska spelmodellen på hästar. Det här är de två stora sakerna vi gör här varje år och programmet brukar se ungefär likadant ut.

Vad är målet med de här dagarna?

– Det är att lära politiker och beslutsfattare hur travsporten är uppbyggd, hur den är finansierad och allt gott den skapar för samhället. De ska få en kunskap om den stora folkrörelsen, säger Mats Fransson.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!