24-åringen gav upp – då fick han en miljon

TRAV

När Digital River "bara" blev femma i mål i avdelning tre på Skellefteås V65:a på torsdagen, deppade en 24-åring som hade spelat 588 rader på Fittja Lyckohörna utanför Stockholm.

Digital River var 24-åringens spik. Men tre lopp senare hade stämningen bytts ut till extas.

Ingen hade sex rätt på V65 och spelaren var nu ensam om fem rätt, som gav ofattabara 1 127 896 kronor!

Foto: ”Han är här varje dag” Det var en 24-årig stammis som vann en dryg miljon på fem rätt på Skellefteås V65:a, berättar butiksägaren Hapet Thekran.

Att bli ensam vinnare på V65 är få förunnat, och att bli det genom att endast ha fem rätt, är en riktig "specialare".

Den unge spelaren som lämnade in sin vinnande bong i Stockholms-förorten Fiitja, vill vara anonym. Men ägaren till spelbutiken berättar:

– Han är här varje dag, han är oerhört travintresserad. De är ett kompisgäng som spelar på hästar, alla är under 30 år och den här gången var det 24-åringens tur, berättar 28-årige Hapet Thekran som äger butiken Fittja Lyckohörna.

– Jag köpte butiken för knappt ett år sedan och döpte om den till "Lyckohörnan", den hette Fittja Spel och Tobak tidigare, berättar Hapet.

I både den första och andra avdelningen hade 24-åringen med sju hästar på systemet.

På dessa streck "satte" han både tvåprocentaren Lemond, respektive treprocentaren Mouiva.

I den tredje sprack spelaren på sin spik Digital River.

I den fjärde avdelningen hade mannen tre hästar, inklusive 25-procentaren Miamarie Ennoble som han "jagat länge".

Bara två system var kvar med chans till s-e-x rätt efter denna avdelning.

”Hoppas de bjuder på champagne”

I den femte avdelningen valde 24-åringen bort förhandsfavoriterna El Sueco och Conrads Epilog, och tog istället med 19-procentaren Trustworthy Ås och ytterligare ett streck.

Trustworthy Ås vann, och inga kuponger kunde längre få sex rätt. Utan nu handlade det om hur många system som skulle klara femmorna.

I den sista avdelningen hade den vinnande spelaren bara med två hästar, storfavoriten Banker's Office och tvåprocentaren Civil Modelle, som han menade haft lite otur tidigare.

När Ove A Lindqvist i V65-epilogen styrde in loppets minst spelade häst Civil Modelle till seger, sopades alla andra system med chans till fem rätt bort och 24-åringens bong för 588  kronor var ensam om fem rätt!

– De är generösa grabbar, så jag hoppas att de bjuder oss på champagne inne i stan snart. En av dem har vunnit en ännu större miljonvinst tidigare, men han lämnade in sitt system i en spelbutik i Alby. Jag tycker att det är jättekul när det är kunniga stammisar som vinner, det här är det roligaste som vi har varit med om, säger Hapet Thekran.

En vinnare även på Åby

Som kuriosa kan de nämnas att även Åby-travets V5:a hade en enda vinnare på torsdagen. Spelaren fick 640 507 kronor för full pott. Detta trots att champion-tränaren Åke Svanstedts hästar vann tre av de fem loppen.

Robert Okpu/Kanal75