Uppmaningen: ”Snart nog nu”

Publicerad 2012-04-04

Micke Nybrink har kritiserat travtränarna för saltade räkningar.

Tränarna har reagerat starkt tillbaka mot experten.

Nu vill Micke Nybrinks chef, Niclas Andersson vd på Kanal75, ha ett slut på debatten.

– Det är snart nog, så viktigt är inte det här ämnet för gemene namn, säger han.

Under onsdagen har Micke Nybrink och flera av landets tränare medverkat i en paneldebatt på Solvalla. Nybrink har den senaste tiden kritiserat landets stortränare för att de blivit fartblinda och saltar räkningar. Något som upprört enormt i tränarkåren. Diskussioner har förts via media, men nu möttes de för första gången, på Solvalla. Trav365 var på plats och rapporterade direkt.

”Tråkigt ämne i tv”

En som är trött på den här debatten är Micke Nybrinks chef, Niclas Andersson, vd på Kanal75.

– Det här är ett ganska tråkigt ämne i tv, någon gång kan man ta upp det men jag känner inte att jag vill ha den här debatten var och varannan dag. Det är snart nog, så viktigt är inte det här ämnet för gemene man, säger Andersson i debatten.

”Sköter det på utomordentligt sätt”

Travtränarna anser att Nybrinks uttalanden i tv och i Aftonbladet är felaktiga, och att det skadar travsporten. Något som Andersson inte håller med om. Han är mycket nöjd med expertens jobb i tv-rutan.

–  Micke är utan tvekan den mest hatade och mest älskade, överlägset. Det ringer mycket mer folk och pratar om honom än om någon annan. Under de senaste åren sticker han ut kraftigt, och han gör det jobbet vi tycker han ska göra, det vill säga Niklas Wikegård-jobbet. Han ska uppföra sig schysst, ta till vettig argumentation och uppföra sig bra och representera branschen. Vi tycker han sköter alla uppgifter på ett utomordentligt sätt.

– Micke är ingen expert på travträning, han är expert på travloppen. Han är en kaxig kille som tycker till om lite allt möjligt i branschen, och det supportrar jag, fortsätter Niclas Andersson.

Westholm: Hur mycket ska vi stå ut med?

Jörgen Westholm och Roger Walmann, som var där från travtränarna, menade att Nybrinks utspel den senaste tiden skadar sporten.

–  Hur mycket ska vi tränare stå ut med? Vi tänker inte bli behandlade på det här sättet, sa Jörgen Westholm och fick medhåll av sina kollegor.

– Nybrink, jag är besviken, jag trodde du skulle visa några fakturor, sa Stefan Melander och lämnade kort senare lokalen.