Huselius rekordhäst vann direkt: ”Kul...”

Tesio tog hem årsdebuten och första starten med Robert Bergh: ”Absolut inte toppform”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75, ATG LIVE
Kristian Huselius rekordhäst Tesio vann direkt i tränardebuten för Robert Bergh.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Kristian Huselius rekordhäst Tesio bytte Timo Nurmos mot Robert Bergh.

Under tisdagen vann han första loppet med sin nye tränare.

– Det finns mycket i den här, sa Robert Bergh i ATG Live.

I april 2015 debuterade Love You-sonen Tesio på Solvalla. Han gjorde det via 1.14,2 över distansen 2 140 meter voltstart när han vann lätt och aldrig någonsin tidigare har en treåring sprungit så snabbt i en tävlingsdebut.

I december i fjol meddelade ägaren, den före detta NHL- och Tre Kronor-stjärnan Kristian Huselius, att Tesio lämnade Stall Timo Nurmos. Ny tränare: Robert Bergh.

”Tack Maarit och Stall Nurmos för allt fina jobb. Dags för nya äventyr och miljö för snabbaste 3-års debutanten någonsin”, skrev Kristian Huselius på Twitter då.

”Kul att det lyckas”

Under tisdagens lunchtävlingar på Bergsåker vann den nu sexårige valacken direkt med sin nye tränare. I V411 vann Tesio och Robert Bergh på segertiden 1.15,8 över 2 640 meter.

– Det är kul att det lyckas. Det är svårt att veta hur han agerar i loppen, en typisk Love You-häst som galopperat en del. Det finns mycket i den här, kan vi fortsätta bygga lite på finlir så…Det känns som att han tror på det själv, sa Robert Bergh efter segern.

– Han är lite beväm av sig Tesio. Hästen var absolut inte i toppform och kommer säkert att utvecklas med lopp i kroppen, sa experten Patrik Fernlund i ATG Live.

Tesio har vunnit tio av karriärens 20 starter och hittills sprungit in 434 000 kronor.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM