Favoriten – som vägrar förlora: ”Häftig bedrift”

Jagar sjätte raka segern i kväll – blir V86-omgångens största favorit

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR MEDIA
Swish Lane och Ulf Ohlsson jagar sjätte raka segern.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Det sexåriga stoet vägrar förlora för tillfället.

I kväll jagar Swish Lane sin sjätte raka seger.

– Det är en häftig bedrift, det är så lätt att det strular på vägen i loppen, säger tränaren Peter Untersteiner.

18 april vann Ulf Ohlsson och det sexåriga stoet Swish Lane på V86 på Solvalla.

Det var hästens femte raka seger.

I kväll får Ulf Ohlsson chansen igen bakom den Peter Untersteiner-tränade hästen på Solvalla som saxar V86-tävlingarna med Jägersro, med en jackpott på 13 miljoner kronor.

– Han (Ulf Ohlsson) har kört henne två gånger och har gått klockrent. Han blir inte kuskförsämrad direkt mot när jag kör, ha ha, säger Peter Untersteiner.

Går det sätta perspektiv på hur svårt det är att vinna fem raka lopp?

– Det är en häftig bedrift. Det är så lätt att det strular någonstans på vägen i loppen och att man blir fyra i stället.

”Blivit starkare”

I kväll blir Swish Lane hela V86-omgångens allra största favorit när hon startar från spår åtta i V86-2. I skrivande stund är hästen spelad på hela 81 procent.

– Det har varit en häst som tidigare varit komplicerad i aktionen, men peppar, peppar, så har det fungerat på slutet och hon har varit stabil, och stark är hon med. Hon har hållit sig fräsch, tålt träning och blivit starkare i kroppen, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Vi fick ge henne en lång vila efter att hon opererade knäna i fjol och det har ju lyckats efter det. Men man har hela tiden vetat om kapaciteten på hästen.

”Man måste få drömma”

Vad går det att säga om spår åtta i kväll?

– Det gör inte så mycket, eftersom hon inte är någon spetskandidat ändå. Det är ingen nackdel att det bara är åtta hästar med i fältet heller. Chansen i kväll anser jag som god.

Hur ser du på framtiden för hästen?

– Vi har ju Sto-SM i pipelinen, man måste ju få drömma lite. I den mån det går så kommer vi försöka hitta stolopp åt henne.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla