”Vi går på knock – hon får ett ensamt streck”

Expertens DD-tips – onsdag 11 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bergsåker och Solvalla, onsdag 11 april.

Spelstopp DD 21.40

Sportkanalen 20.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 4–7–1–3–6–8–9–5–2.

Kommentar: Kapable Selmer I.H. kan vara ett möjligt stjärnämne. Han behöver så klart vässa formen inför en lång och krävande säsong men är så bra i grunden att han ska räknas direkt. Är dessutom oerhört startsnabb vid laddning. Efter vinsten på Valla senast är Weekend Fun tillfixad. Kanske inte är på topp nu men visar definitivt rätt inställning till jobbet.

Enterprise var lugnt jobbad inför comebacken och bör bara bli vassare nu med det innanför västen. Är han som han ska kommer det att gå undan från start. Blir tuff att ta en längd på. Ska bli kul att se vad han kan prestera framåt. Med en bättre form än flera av de andra har ska Transcendence tas på allvar, men det är förstås tuffare emot här.

DD-2

Rankning: 4–2–8–12–10–11–5–3–9–1–6–7.

Kommentar: Det är lite av en eller många här. Givetvis går vi på knock och Woolies får ett ensamt streck. Fick ingenting gratis i årsdebuten men tog ändå hem det. Knappast sämre med en genomkörare i kroppen, läget är vettigt och hästen är bra. Så jag tar mina chanser. Walmann tror på det.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 4–7–1–3.

DD-2: 4 Woolies.

Vem tar spets?

DD-1: Kan bli en intressant duell mellan Enterprise och Selmer I.H.. Frågan är nog vem som är mest motiverad.

DD-2: Låter som att Infinity kan tänka sig att testa i spets.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med en så hög framgångsprocent (57) är Selmer I.H. statistikvinnare. Åtta vinster på 14 starter är förstås starkt.

DD-2: Hittills (visserligen bara fyra starter så här långt) har Alfas Jolie vunnit hälften av sina starter. So far so good.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM