V75

”Först nu han får visa hur bra han är”

Mats Rånlund om Olle Rols V75-succé

Av: 

Christoffer Wickman

Olle Rols fortsätter att övertyga

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

TRAV

Olle Rols är obesegrad på V75.

I lördags på Solvalla tog han sin sjunde raka seger – varav den sjätte raka på V75.

– Det har varit mycket strul med honom, så det är först nu han fått visa hur bra han är, säger hästens tränare Mats Rånlund.

Mats Rånlund, 67, har genom sin långa tränarkarriär fått fram flera topphästar. Nu har proffstränaren, hemmahörande på Jägersro, fått fram en ny stjärna – vad det verkar.

I lördags tog femårige Olle Rols sin sjunde raka seger – sin sjätte inom V75. Olle Rols är obesegrad i travets elitserie då han tagit sex raka V75-segrar.

Den 9 december i fjol vann han Klass II på Åby till drygt 17 gånger pengarna, i lördags vann han Bronsdivisionens Final till drygt fyra gånger pengarna – från bakspår.

På lördag gör Olle Rols debut i Silverdivisionen på hemmabanan Jägersro. Blir det åttonde raka segern, och sjunde raka triumfen på V75?

”Fantastisk insats”

– Det har strulat en hel del för Olle Rols när han var yngre, han åkte bland annat på en griffelbensfraktur och då han fick infektion i det såret så tog det onormalt lång tid innan han kom tillbaka från det, berättar Mars Rånlund och fortsätter:

– Han var dessutom förkyld några gånger, och det har allmänt varit lite småstrul med honom hela tiden och han har inte kunnat få visa hur bra han är.

Vad säger du om insatsen han svarade för i lördags?

– Det var givetvis en fantastisk insats, han vann på 1.11,9 över medeldistans och hade krafter kvar i mål så han är rätt så bra den här.

”Inte så många som uppmärksammat det”

Kunde du för bara några månader sedan tro att Olle Rols skulle stå med sju raka vinster, varav sex inom V75?

– Det kunde jag naturligtvis inte, och i lördags var jag lite pessimistisk på förhand då han hade spår elva. Att han hade segerchans det förstod jag ju, men att han skulle kliva runt dom så lätt kanske jag inte trodde, säger Mats Rånlund och fortsätter:

– Men han är bra, och det är nog inte så många som uppmärksammat de sista 500 meterna som han svarade för på Åby, han avslutade fortare än vad de gjorde i Gulddivisionen den dagen. Jag läste någon journalist som skrev att han skulle få problem och komma bort nu när det blir snabba sommarbanor, men det är och har jag inte varit speciellt orolig för.

”Det är lättare att jobba nu”

På lördag debuterar 1 Olle Rols (V75-6) i Silverdivisionen på V75 från hemmabanan Jägersro.

– Jag hoppas att han ska vara med och göra upp om det igen, gör han om insatsen från i lördags så borde han ha viss segerchans även på lördag.

Han har lottats till innerspår bakom startbilen, kommentar på det?

– Det är ingen fördel för han kan inte hålla upp ledningen, men han löste det ju bra senast han hade spår ett på Solvalla för tre starter sedan och jag hoppas han gör det igen.

Mats Rånlund har genom årens lopp fått fram flera topphästar, men vill inte jämföra dom med Olle Rols.

– Jag tycker det är fel att jämföra, det är också svårt att jämföra hästar från olika tidsepoker. Men, fortsätter Olle Rols så här så närmar han sig ju i varje fall de bästa jag haft, säger Mats Rånlund och fortsätter:

– Det är klart det är lättare att jobba när man får fram en sådan här häst, men min rutinerade och duktiga personal har stor del i framgången.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Solvalla