”Kan bli det bästa lopp som körts i Sverige”

Travbanechefen andas optimism inför Mastersfinalen

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Jan Quicklund, här tillsammans med travkusken Kenneth Haugstad

Mastersfinal i Östersund med två miljoner kronor till vinnaren.

Då hoppas travbanechefen Jan Quicklund på ett riktigt megalopp.

– Jag sticker ut hakan och säger att det kan bli det bästa travlopp som körts i Sverige, säger han.

Nästa söndag, närmare bestämt 16 september, så avgörs UET Trotting Master på Östersundstravet.

Det är en final för de hästar som deltagit i UET Masters Series och samlat rankningpoäng under året.

Listan toppas av franske superstjärnan Bold Eagle, följt av svenske stjärnan Propulsion, och franska duon Aubrion du Gers och Uza Josselyn. Den svenske Prix d´Amérique-vinnaren Readly Express ligger på femte plats på listan, och Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb på sjätte plats.

Kretsen kring Bold Eagle har varit tydliga med att Mastersfinalen i Östersund inte ingår i deras planering, men Östersundstravets travbanechef Jan Quicklund drömmer om det bästa travlopp som körts på svensk mark.

”Skickat förgågan om Bold Eagle”

– Jag är obotlig optimist och tror på ett topplopp, säger Jan Quicklund och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan få ett revanschmöte mellan Readly Express och Propulsion, det vore fantastiskt kul, och det i kombination med några franska hästar, vinnaren av Oslo Grand Prix, vinnaren av Sundsvall Open Trot och vinnaren av Elitloppet, ja, då sticker jag ut hakan och frågar mig om det intressemässigt och sportsligt körts något bättre travlopp i Sverige.

Vad är rapporterna kring franske Bold Eagle?

– Det senaste budet är att han inte kommer, och det är lika bra att vara ärlig och säga det, så man inte har någon dold agenda. Jag tror inte att Bold Eagle kommer. Jag skickade dock en förfrågan direkt till ägaren så sent som under tisdagen om de inte skulle fundera ett varv till och ta hit honom till Östersund, berättar Jan Quicklund.

”Ser otroligt spännande ut”

Den europeiska travunionen (UET) har sedan i fjol garanterat flyg för de långväga gästerna, och ett plan kommer att flyga från Frankrike till Östersund, dagen innan Mastersfinalen.

– Min okvalificerade gissning är att vi kan få tre, med lite flyt fyra, franska hästar hit, säger Jan Quicklund.

Hur känner du att ni ligger till med arbetet?

– Det är alltid så, tempot eskalerar ju närmare man kommer och sedan hoppas man att allt är med när vi väl trycker på knappen, och jag känner mig relativt lugn. Flyg, logistik, utländska gäster, information, tolkar, och givetvis den här osäkerheten av de nya aktiva som vi aldrig fått tagit del av tidigare. Men jag känner mig som sagt relativt lugn med allting och det ser jättebra ut med full planering i 120-tempo, säger Jan Quicklund och avslutar:

– Klart är det aldrig förrän listan sitter där, men i det arbetet vi gjort genom att prata med aktiva, pratat med aktiva via agenter, så ser det faktiskt otroligt spännande ut.

Mastersfinalen har plats för tolv hästar, och förstapriset i loppet är två miljoner kronor och anmälan till loppet ska ske senast fredag 7 september, och den definitiva startlistan kommer måndag 10 september

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Östersund

Trav

Elitloppet