Heta chanser för Nurmos på V75

Publicerad:
Uppdaterad:

”Staro Allentown är snart i gulddivisionen”

Timo Nurmos fick med två hästar till Kriteriet och en till Oaks.

Trots att den han trodde mest på inte kvalade in.

I V75 på Färjestad har han tre intressanta chanser på förhand.

- Staro Allentown är en topphäst som snart är i gulddivisionen, säger Nurmos.

Timo Nurmos bjuder på ett segerhopp efter segern i Derbyt.
Foto: Kanal75
Timo Nurmos bjuder på ett segerhopp efter segern i Derbyt.

Solvallatränaren har vunnit Kriteriet två år i rad. I år heter hans vapen Yanantin Boko och Herr Ratzeputz. Däremot kvalade inte Yield Boko in, hästen som Nurmos trodde mest på och som var obesegrad fram till i onsdags. Björn Goop valde ett passivt upplägg och fick aldrig chansen efter ett lopp i rygg på ledaren.

- Hästen brukar vara tröttare när han går ett snabbjobb än han var i onsdags, säger Timo Nurmos som inte offentligt vill kritisera Björn Goops styrning.

- Det blev fel helt enkelt, konstaterar han.

- Men lite surt var det för Kriteriet kommer ju inte igen för honom.

Yanantin Boko är obesegrad i fyra starter men tillhör outsiderskaran bakom Maharajah.

- Det är en mycket stark häst som är rätt så färsk. Vi kastrerade honom i somras och då kom han lite efter. Men det gav också bra resultat och han är under kraftig utveckling.

”Ser ut som en bra uppgift”

V75-omgången på Färjestad ser intressant ut för Timo Nurmos. Finländaren har tre hästar till start och två av dem är favoriter. Speciellt Staro Allentown som är omgångens största favorit.

- Staro Allentown (V75-1) är en riktig topphäst som snart är i gulddivisionen. Han är en av de bästa jag har i stallet och allt har varit normalt i veckans jobb. Hästen har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och var fin vid segern senast. Han är snabb ut och det här ser ut som en bra uppgift, säger Nurmos.

- Welat Boko (V75-2) avslutade mycket bra senast och var nära att vinna. Det här är ett mycket starkt sto som passar bra över den långa distansen. Jag har svårt att bedöma motståndet men hästen känns bra och jag tror på en fin insats.

- Kibitka (V75-4) går jämnt och bra varje gång. Hon är gedigen på alla sätt men vinner inte så ofta. Jag är nöjd om hon gör en bra insats och tjänar fina pengar här. Alla mina tre hästar går med optimal balans precis som de har gjort på slutet.

Michael Carlsson/Minimedia

Publicerad: