V75 har blivit ännu svårare

TRAV

Vad faen? Körde de inte V75 nyss?

Jo, i onsdags, men nu är det dags igen. Nya race, nya insatser.

Det är tydligen tre gånger i veckan som gäller…

Gävles omgång är som alla andra V75:or numera.

Den är både lurig och rolig.

Nu är det ju inte så att ATG gått i spinn och att cheferna fått för sig att vi ska spela V75 tre gånger i veckan i fortsättningen. Nej då, det är ”bara den här gången.”

Visst är det aningen segt att tända om så nära inpå den senaste förödmjukelsen? I onsdags på Solvalla hade jag inte så många rätt, ungefär som de flesta spelare, det blev pannkaka – igen. V75 har blivit ett ohyggligt svårt spel den senaste tiden.

Ni som mejlar okvädningsord och grova förolämpningar och ni som ringer och skriker på mina barn att farsan är oduglig bör kanske rannsaka era egna framgångar? Om jag nu är komplett oduglig ska ni väl vara nöjda som är så mycket bättre? God fortsättning på er.

Goop i toppform

Slutgnällt, nu analyserar vi omgången. V75-1 försöker jag lösa med två hästar, en trolig och en rolig. Den troliga är G.Moll som på något sätt har samlat ihop till en V75-seger och som knappast kan få en bättre uppgift, i alla fall inte i silverdivisionen. Senast smög han med invändigt i kön i ett V75-lopp som vanns av Earl Tilly från spets. Han avslutade vasst i skymundan och det känns som nu eller aldrig. Att Björn ”jag vinner sex lopp om dan” Goop kör är inget minus.

Den roliga heter Prestige. Han galopperade efter 100 meter på V75 senast men gick sen fort utan att någon såg det. Formen är fin och jag hoppas att Söderkvist laddar för ledningen och stannar där in i mål. Kom ihåg att Gävles bana är snabbast i landet och att spets är en stor fördel. Har för mig att fem av de sju loppen vanns av ledaren när Gävle senast körde V75, den 20 oktober.

I V75-2 gör Quantum Oliver debut för Kari Lähdekorpi. Den här pållen har varit bra hela året men hela tiden tävlat i tuffa treåringslopp, mot de bättre i kullen. Nu slipper han det och även om motståndet är helt okej, bör han knäppa allt på ren hårdhet. Lähdekorpi kör lite ett kryss två-snack, men själv vet jag hur det brukar sluta såna här gånger. Min gissning är att Quantum Oliver i kanonform, gör ett topplopp och vinner från dödens. Så jag spikar på ren misstanke. Eller det kanske heter efter empiriska (erfarenhetsmässiga) studier?

V75-3 kräver några streck. Tintomara Hornline var lysande på Solvalla senast och kan vinna trots spåret. Helst ska hon kunna gå barfota runt om. Rysaren är Dialect af Prinfo (6 %) som satt fast på V75 senast och såg tankad ut över mål.

Spikar även Decarone i V75-4. Han har gjort allt rätt på slutet och får en vettig resa. Senast var han toppfin då han svepte allt från kön sista 800.

Kallblodsloppet är tunt med bara nio startande. Men det är ändå spännande med hästar på tre volter. Det gäller att räkna ut vem som står bäst till. Jag vet: Lome Kongen och Frisli To Jo är överlägsna. Det troliga är att Lome Kongen vinner igen, det gjorde han senast de möttes i ett lopp med liknande förutsätytningar. Men eftersom streckprocenten är 84-18 är valet att dubbla med Frisli To Jo enkelt. Så mycket är det inte som skiljer i kapacitet.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3, 6 (res 9–10)

V75-2: 5 Quantum Oliver (res 2–11)

V75-3: 1, 2, 7, 9, 10, 11 (res 4–8)

V75-4: 3 Decarone (res 1–7)

V75-5: 7, 8 (res 1–9)

V75-6: 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12 (res 1–8)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7 (res 13–9)

1 296 rader/648 kronor