Trav

Taktiken som ska ge ny favoritseger

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Segerreceptet för Takter – nå ledningen: ”Han är oöm”

Stefan Melanders Volstead blir klar favorit i Gulddivisionen på lördag.

För fjärde gången i rad så sitter toppkusken Johnny Takter upp bakom sexåringen.

– Han är oöm och fin så från det här läget är det vettig segerchans, säger Johnny Takter.

Stefan Melanders sexårige stjärnhäst Volstead vann Sweden Cup, även kallat lilla Elitloppet, tidigare i år och senast tillhörde han en av förhandsfavoriterna i storloppet Åby Stora Pris.

I Åby Stora Pris senast så svek han stort som favorit i heat ett – men kom tillbaka starkt i heat två där han gick i mål med sparade krafter som trea.

På lördag jagar han tillsammans med toppkusken Johnny Takter seger i Gulddivisionen på V75 och han spelas till en av omgångens största favoriter.

”Helt annan häst”

– Jag blev väldigt förvirrad när han inte gick något i det första heatet i Åby Stora Pris senast, men det var en helt annan häst när banan torkade upp till heat två och med lite flax hade vi kunnat vinna det heatet, säger Johnny Takter och fortsätter:

– Han kändes fin i det andra heatet, det måste jag säga.

På lördag hoppas Johnny Takter att det blir en fast och fin bana på Jägersro, och att regnet håller sig borta.

– Det är en helt annan häst om det är fast bana och bra väder än på tung bana, så vi hoppas på fint väder – det förgyller för oss alla, även för oss tvåbenta.

”Ser bra ut på förhand”

Volstead har lottats till spår två bakom bilen, och har de på förhand värsta konkurrenterna i Magic Tonight och D.D.'s Hitman utvändigt om sig.

– Han är oöm och fin så från det här läget är det vettig segerchans, sedan kan allting hända, men jag tycker han har läge och allting och på förhand ser det bra ut.

Takter har kört Volstead i ledningen vid ett tidigare tillfälle och då blev det förlust, men trots det vill Takter nå ledningen på lördag.

– Han är oöm av sig, men naturligtvis är det alltid bra att komma till ledningen och han är relativt startsnabb.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!