”Bryr mig inte ett skit om vad han möter ...”

Publicerad 2016-12-16

MICKE NYBRINK inför V75 på Åby

Han är en lysande begåvning men fortfarande totalt okänd.

Problem har kantat hans vardag, allergier och elände.

Nu är det dags för Robert Berghs talang.

De får heta vad de vill.

Snart är det jul och jag vill försöka ge alla travhästar en tidig julklapp. Upprinnelsen är att jag såg två hästar vinna i Gävle för någon vecka sedan och blev som vanligt besviken när kuskarna drev dem onödigt tufft. Visst, de fick sina straff efteråt men det kändes ändå inte tillräckligt. En listig kompis kom med ett förslag: Varför inte markera så det svider? Halvera förstapriset och ge pengarna till tvåan och kanske trean i mål. På så sätt saneras sporten/marknaden på kuskar som inte kan låta bli.

Ingen hästägare eller tränare vill ha en kusk som bara får med sig halva segerchecken hem. Körspöet ska användas som styrmedel, inget annat.

Nu smäller det

 V75-1: 2 640 och voltstart och ingen simpel sak att dissekera. Jag måste ändå tro på Adrian Kol­gjini och Face Ribb. Men då vill jag att hästen får en bekvämare resa än senast då den tvingades öppna knallhårt och springa i dödens sista rundan. Han var grymt bra då, kör i ryggar nu Adrian, då smäller det. Men Saul blir favorit.

Han är en slagbjörnsliknande bamsing med en åttondel mammut i blodet, ser det ut som.

Kihlström behöver inte köra sin paradgren, att smyga, det är bara att dynga på. Copper Beechs lillebror Alleyson är också het, rygg ledaren och slut via open stretch?

 V75-2: Helt fel favoriter här. Thaiger Exclusive får svar av Young Farmer och riskerar dödens medan Master Crowe hamnar i tredje inner om han har tur. Mest tror jag på Young Farmer som borde kunna leda runt om. Annars är Gilmour spännande. Han öppnar fort, tar rygg på ledaren och sen blir det väl svårt att förlora? Eller nu tar jag i lite – men ni fattar. Även Valeur ska med, formen är fantastisk.

 V75-3: Volstead mot klabbet. Så är det nog. Från ledningen krävs det mer än ett par örfilar för att slå honom, men skor runt om kanske kan vara ett minus? Eller jag vet inte. Hur som helst, Nahar är given som motbud och Spring Erom pratar alla om. Tydligen är det enormt imponerade att sitta fast efter en extrem smygare. Fast jag håller med om att han såg mycket fin ut.

Tokrysaren är Je t’Aime Express. Speeda kan han.

Har straffspark

 V75-4: Pense Kloster har snudd på en straffspark, bara inte nu Peter Untersteiner halkar på väg fram till bollen. Toffla in den lugnt och bestämt.

 V75-5: Dunderdrag i Nonstop Cheri som varit riktigt bra

i två raka i enklare omgivning. Ska ni se en häst i lopparkivet den här veckan så är det han. Alorac Mathbell var dagens hjälte när V75 kördes i Gävle senast och måste med, liksom fine Holdyourhorses. Han spetsar väl?

 V75-6: Balfour har jag följt genom hela hans karriär. Som treåring imponerade han stort i några vinster men han varvade med magplask och galopper.

Han har haft sina problem och jag gillar honom skarpt. Comebacken smakade mer och jag bryr mig inte ett skit om vad han möter.

 V75-7: Ta med Ni Talar Bra Latin. Missa inte honom. Adielsson fixar rygg ledaren och sen väntar vi på open stretch. Hur svårt kan det vara?
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 9–6–7–5–3–2 (res 10–1)

V75-2: 4–2–6–1–5 (res 12–9)

V75-3: 2–3–10–11 (res 5–12)

V75-4: 7 Pense Kloster (res 4–10)

V75-5: 2–3–6 (res 1–10)

V75-6: 13 Balfour (res 8–2)

V75-7: 2–11–1 (res 4–5)

1 080 rader/540 kronor
Helgens tips

1. 13 Balfour (Åby, V75-6)

Topphäst med lopp i kroppen. Bra chans.

2. 2 Nonstop Cheri (Åby, V75-5)

Vass i två raka. Ändå lite spelad. Finemang.

3. 1 Ni Talar Bra Latin (Åby, V75-7)

Toppkusk, drömspår.

Rygg ledaren och slut?

Följ ämnen i artikeln