Delicious vann – fick Elitloppsbiljett

TRAV

Svenska supertjejen inbjuden till Elitloppet – efter ny uppvisning

1 av 3 | Foto: ATG Live
Eskilstunas sportchef Micke Wallin delade ut en Elitloppsbiljett till Daniel Redén, som Solvallas sportchef Markus Myron skickat till Eskilstuna

Svenska superstjärnan Delicious gjorde det ”alla” hoppades på – hon vann lätt på V64 under tisdagskvällen.

I vinnarcirkeln väntade en present från Solvallas sportchef Markus Myron – en Elitloppsbiljett.

– Det är kul, det är hon värd, sa tränaren Daniel Redén.

Det hade varit en vanlig tisdagskväll med V64 från Eskilstuna om det inte varit så att Daniel Redéns supersto Delicious hade startat.

Det åttaåriga stoet jagade inte bara sin 13:e raka seger – det här kan, hoppas alla travfans och Solvallas sportchef Markus Myron, ha varit hennes uppladdning inför Elitloppet på Solvalla nästa söndag.

Delicious gjorde ingen besviken och vann lätt – och nu är det bara att hoppas.

I vinnarcirkeln väntade en present åt Delicious och Daniel Redén, en rosa biljett till Elitloppet från Solvallas sportchef Markus Myron.

”Elitloppet, vi får se”

Delicious, körd av stjärnkusken Örjan Kihlström, tog tidigt hand om ledningen i loppet och sedan var segern aldrig hotad. Första 500 meterna av loppet nåddes på 09,4 och de kom upp till varvet på 11,2, in mot upploppet stack Delicious sedan undan och vann lätt på spänstiga ben.

– Allting var till belåtenhet, det blev ett lämpligt lopp i kväll men allting känns som det ska, sa segerkusken Örjan Kihlström efter loppet.

Vid bankanten stod hästens tränare Daniel Redén.

– Man är alltid orolig och ser alla spöken innan, men det här är skönt, det såg bra ut. Nu får hon åka hem och ta det lugnt så får vi se hur hon mår i morgon, det är det viktigaste. Om det blir Elitloppet eller inte, det vet jag inte ännu, sa Daniel Redén.

När Daniel Redén sedan traskade till vinnarcirkeln fick han en rosa biljett till Elitloppet, som Solvallas sportchef Markus Myron hade skickat till Eskilstuna.

– Det är kul, det är hon värd. Vi får se, nu vet vi att vi får vara med i varje fall, sa Daniel Redén.
Segertiden för Delicious skrevs till 1.11,0 över distansen 1 640 meter autostart