Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, söndag 23 april.

Spelstopp 17.30

TV12 15.30

ATG24 10.40

✓ DD-1

Rankning: 7–5–1–10–2–11–3–4–9–12–8–6.

Kommentar: Efter en rejäl tävlingsfrånvaro kom Carmine Am tillbaka på bästa sätt. När han är bra så är han ruskigt bra och det kanske är så att det är på väg att lossna för den här hästen som har haft höga förväntningar på sig sedan han var föl. Känslan är att han kommer bli bättre och bättre för varje lopp han får nu. Senast avslutade Dust Collector bra på V75 och visade att formen sitter. Blir absolut farlig.

✓ DD-2

Rankning: 4–6–2–9–5–3–10–8–11–7–12–1.

Kommentar: Från ett vettigt utgångsläge bör Une di Poggio hitta en bra position. Då vet vi att han alltid har en bra avslutning att leverera. Viljan att vara först finns och det brukar räcka en bra bit. Kort distans är ett plus för Under the Table och nu kommer Örjan försöka ge henne ett bra rygglopp. Sådant kan han, den där Örjan. Sedan vet man hur man måttar in dem också. Så se upp. Det sista strecket sätter jag på Fourteenosix. Perfekta förutsättningar och Johan Wiman sitter bakom fältets spetsfavorit. Bör hålla ut spetshotet Happy Ours och då är mycket vunnet. Ledningen är värt väldigt mycket i stolopp på snabba banor.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 7–5.

DD-2: 4–6–2.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Startsnabbe Such a Knight bör inte stöta på några hinder i spetsstriden. Tar hand om tätpositionen.

DD-2: Både Fourteenosix och Happy Ours är mycket kvicka första biten, men spåren avgör till den förstnämnde.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Så här långt har Carmine Am varit först över mållinjen i tre av de tio lopp han har ställt upp i. Hyfsad statistik.

DD-2: Nästan seger i vart tredje försök för Xanthis Virginia. Sex vinster på 19 starter ger en segerprocent på 32.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel