Fernlund: ”Jag tar ställning – spikar”

Publicerad 2017-05-01

Sportbladets krönikör analyserar lopp för lopp på extra V75 från Bergsåker

Spännande nyförvärv hos Öystein Tjomsland.

Jag demonstrerar inte – detta är en spik.

Spydo Ö.K. är en oerhört spännande häst på V75.

Öystein Tjomsland är kallblodskungen med en segerprocent som de flesta tränare dreglar över. Visst, det är inte samma knivskarpa motstånd bland kallbloden, men Tjomsland är dominant och har en ny vinnare på svensk mark i dag tror jag. Spydo Ö.K. har en bedrövlig resultatrad, men låt er inte luras av den. Nu gör hästen debut i ny regi, han har tränat bra och vinner den fjärde avdelningen på V75.

Det är min bestämda tro.

Jag kan aldrig tänka mig att Tjomsland skulle starta sin häst om han inte var i ordning direkt, och det ska bli väldigt spännande.

Övriga avdelningar – lopp för lopp:

V75-1: Son of God är en talang, konstigt vore väl annars med det namnet?

Hästen har sett urstark ut vid två raka segrar, men jag är inte helt belåten med hur han rör sig och som favorit vill jag absolut gardera. Dessutom är han väldigt orutinerad och det är orättvist att göra honom till klar favorit. Last Robin Hood är en läcker individ, som måste med, samt Empire Garbo som kan vara loppets ledare plus Drizzle C.C. som visat kvaliteter som gör henne given på lappen.

Lyfter fram en trio

V75-2: 15 kvinnor gör upp – och då är det väl läge att gardera brett? Kanske det, men jag lyfter fram tre hästar. Julia Sånna imponerade när hon dansade barfota senast, Tanya Gel är loppets troliga ledare och tillsammans med Erik Adielsson är det hett. Slänger även med Joy de Castella som har lopp i kroppen.

V75-3: En eller många, och jag tar ställning för Jörgen Westholm och Sete. ”JW” har alltid skrutit om Ready Cash-hästen, som vann senast men ändå inte var som bäst.

Nu tror man på en bättre insats, det är bra att inleda med bakspår då han slipper slå knut på sina långa ben. Jag tror att Westholm kör offensivt om tempot blir lågt, och då borde han fälla detta gäng.

Har skrällkänsla

V75-5: Seedorf O.M.F. har fått en katastrofal inledning på året, men Seedorf ska man alltid räkna med och han streckas – men är ingen spik. Mind Your Face gör comeback efter svår skada, och är rejält förberedd. Det ryktas om flera hårda och snabba jobb, vilket gör hästen aktuell direkt. Tar han ledningen blir han svårflirtad.

Måste även nämna Origo Tilly, som kommer spurta bra – det brukar han göra. Svårt lopp och jag har skrällkänsla.

Jag bjuder om Cobran vinner

V75-6: Här blir det spännande, då jag och min flickvän Jasmine Ising startar vår ögonsten Fred Cobra. I flera år har jag haft Erik Adielsson som en drömkusk på vår pigga tioåring och nu är det dags. Dessutom är formen på topp, det blir barfota runt om och serverar Adielsson honom ett fint lopp i ryggar går ingen säker. Jag rekommenderar streck, men här måste man ha ett gäng hästar. Pikachu Face, Mellby Drake och Radjah d’Inverne är konkurrenter jag har stor respekt för.

En sak är dock säker: Vinner Fred Cobra är jag gladast i hela Sundsvall – ses vi på efterfesten? Jag bjuder!

V75-7: Sambucus P.R. är det mest intressanta draget i hela omgången. Han ska tävla barfota runt om, vilket gör mig exalterad. Vill även skriva några ord om läckre Blue Star Champion som får Jorma Kontio i vagnen – och sjuåringen är rysligt vass med rätt löpning.

V75 från Bergsåker sänds i TV12 klockan 14.00. Spelstopp: 14.30

Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 2, 4, 5, 7

V75-2: 5, 6, 11

V75-3: 9 Sete

V75-4: 2 Spydo Ö.K.

V75-5: Alla 12 hästarna

V75-6: 4, 6, 7, 13

V75-7: 3, 5, 6, 7

2 304 rader/1 152 kronor