”Får ett bra lopp – glöm inte bort V86-skrällen”

TIDIGA V86-TANKEN: Mario Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Skellefteå, onsdagen den 26 juli

Publicerad 2023-07-24

”V86 Tidiga Tanken” med experten Mario Lipovac. 1 No Limit Express (V86–8) är en av omgångens bästa skrällar.

På onsdag körs V86 på Skellefteå den 26 juli.

Omgången kryddas med 16 miljoner kronor i jackpott.

Observera att spelstopp under sommaren är 19.20.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 16 miljoner på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips:

Bästa V86-spikarna

V86 och STL-sommartrav har kommit till Skellefteå och jag tycker man fått ihop fina tävlingar och man ska tänka på att Skellefteå har presterat riktigt fin bana i år. Man har ett open stretch-spår vilket innebär att hästen i rygg på ledaren får chansen, men det gäller att man är speedig för upploppet är endast 175 meter långt. Daniel Wäjersten spelar huvudrollen som så många gånger förut och jag väljer att luta mig emot honom den här dagen då båda mina singelstreck körs och tränas av honom. Den första är 8 Lindysmusclemania (V86-5) som tagit alla med storm, han vann både försök och final i klass 1 och visade att han kommer klättra i klasserna. Han har lottats till ett tråkigt läge den här gången, men mycket talar för offensivt upplägg och då är han bara bäst. Den andra är 3 Esprit Sisu (V86-6) som står för klassen i ett ganska ljummet lopp. Han har tre lopp i kroppen och såg fin ut senast och börjar komma i riktigt fin form. Mycket talar för att han hittar till ledningen och då blir han mycket svårslagen.

Bästa V86-skrällarna

På skrällfronten ser det alltid bra ut, men det gäller att hitta rätt skrällar och jag har bra känsla för tre stycken som jag vill höja ett varningens finger för. Den första är 3 I am Timmie (V86-3) som redan testat på V75 och gjort det bra. Det blev galopp senast, men upphämtningen var bra och han kommer med fin form. Han är startsnabb och ledaren i lägsta klassen kan bli svår att fånga in. Den andra är 8 Olly Håleryd (V86-7) som kanske inte blir någon riktigt skräll, men på grund av läget tror jag hon kan bli lite borttappad. Hon har visat fin form på slutet och senast avgjorde hon på bra sätt. Hon har det sämsta läget då hon är en av dom som tjänat mest pengar, men det bekommer inte henne utan jag tror på offensivt upplägg och då är hon riktigt tuff att stå emot. Den tredje skrällen ni inte får glömma är 1 No Limit Express (V86-8) som jag trodde mycket på senast när han tyvärr galopperade i ledningen i sista kurvan. Han är garanterad en bra resa och löser det sig är han bra för klassen och ska inte glömmas bort.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 4,1,5,10 (8–12)

Avd 2: 15,2 (9–6)

Avd 3: 2,3,4,8,5,10,1 (11–6)

Avd 4: 6,2 (4–5)

Avd 5: 8 Lindysmusclemania (3–6)

Avd 6: 3 Esprit Sisu (5–6)

Avd 7: 6,8,1,5,4,7,11 (2–10)

Avd 8: 5,1,11,9,10,12,7 (2–4)

5 488 rader/1 372 kr

DD-systemet

DD-1: 6,8 (1–5)

DD-2: 5,1 (11–9)


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 16 miljoner på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


V86–1

Tipsettan

Idomenio Sisu var det riktigt bra rapporter på inför starten näst senast och han gjorde det bra. Senast var han över till Finland och gick riktigt starkt efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Har han tagit resan på ett bra sätt tror jag han har bra chans att vinna den här silverdivisionen den tunga vägen. Han kan öppna snabbt, men borde få svårt att ta sig förbi alla invändiga och då blir det utvändigt ledaren. Given tipsetta.

Motbud

Devils Tongue galopperade bort sig senast, men det tar jag inte hårt på då han inte är en osäker häst. Han är väldigt startsnabb och är knapp spetsfavorit och från den positionen brukar han bita ifrån sig starkt.

Skrällbud

Mustang Racer har bättre form än raden och har brottats med svåra spår på slutet. Senast hade han visserligen innerspår, men hamnade helt fel och avslutade bra. Vid tempo kan han avslutning bita bra.

Spetsstrid

Devils Tongue är kvick och ses som klar spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Devils Tongue

Vår rankning

4 Idomenio Sisu

1 Devils Tongue

5 Mustang Racer

10 Marvelous

8 Kagan

12 Mellby Joker

3 Rossi Palema

6 Armani Press

11 Jamaica Boko

9 Hollywood Story

7 Quite Special

2 Victory Lee

V86–2

Tipsettan

Fräcke Prins har jag jagat på V75 på slutet och han står oå tur för seger. Kuskplus den här gången och trots tillägg är han tipsetta.

Motbud

Kleppbest var rejäl senast och täta starter är positivt. Leder länge.

Skrällbud

Stålviktor med form?

Spetsstrid

Kleppbest kör sig till ledningen i ett tidigt skede.

! Statistik­vinnaren

Zargo

Vår rankning

15 Fräcke Prins

2 Kleppbest

6 Stålviktor

11 Fyrkrafs

9 Ivarsviking

10 Zargo

14 Sundbo Rymling

5 Ravn Kiro

7 Moe Tyr

3 Nygaards Solan

12 Höstbo Wille

4 Philip

8 Vindbläsen

1 Öygard Pål

13 Guli Stella

V86–3

Tipsettan

Jamie Sisu är en häst Petri Salmela pratat gott om och han tror det är en topphäst i framtiden om han får vara frisk. Senast galopperade han bort sig, men det lägger jag på ”orutinskontot” då han fortfarande är väldigt grön i sammanhanget. Autostart den här gången är positivt och utgångsläget kunde inte blivit bättre. Han sitter redan i andraspår och oavsett resa är han bra för klassen och är den givna tipsettan.

Motbud

I am Timmie galopperade senast, men hämtade upp sina tappade meter på ett bra sätt och såg fin ut. Han är startsnabb och från ett optimalt utgångsläge tror jag han hittar till ledningen och därifrån måste han räknas tidigt om man inte tror tipsettan bara är bäst.

Skrällbud

Guvenör Godiva är mycket bättre än raden och har inte haft någon tur på slutet. Han har testat på V75 tidigare och är en rolig outsider om man garderar.

Spetsstrid

I am Timmie är startsnabb och är klar spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

M.T.Puccini

Vår rankning

2 Jamie Sisu

3 I am Timmie

4 Guvenör Godiva

8 Always Face

5 Magical Survivor

10 M.T.Puccini

1 Pain Train

11 Patrick Silvio

6 N.T.T.’s Rolex

9 Maroon Five

12 Bollinger Bishop

7 Bottnas Impuls

V86–4

Tipsettan

Bäcklös Uriel har tagit flera steg sedan man tog bort skorna på honom och har fyra segrar på fem starter. Han kommer verkligen med toppform och mycket talar för att han fortsätter på den inslagna vägen. Näst senast vann han på 1.18,7 vilket är riktigt starkt och det som gör att jag inte går rakt ut på honom är att han har stallkamraten i ryggen och på Skellefteå finns det ett open stretchspår vilket ger hästen i ryggen chansen. Vill man ha en tredje spik i omgången är han tänkbar.

Motbud

B.W.Sture är stallkamraten jag pratar om som jag tror kommer sitta i rygg på tipsettan. Han kommer med toppform och fick visserligen ge sig mot Bäcklös Uriel för tre starter sedan. Efter det var han i Finland och mötte den finska eliten och hade bakspår vilket inte är optimalt. Senast vann han efter att Örjan Kihlström tagit vara på hans vassaste vapen startsnabbheten och kört sig till ledningen efter en bit. Han har ett optimalt utgångsläge och jag tror inte man svarar stallkamraten utan släpper och hänger på där bakom och chansen kommer komma på open stretch och då kan han bli obehaglig. Väljer att dubbla med honom.

Skrällbud

Järsvöodin är en ständig outsider i högsta eliten och gör det bra varje gång. Senast fick han ge sig mot Bäcklös Uriel, men hängde på bra bakom. Han vinner inte ihjäl sig när han möter dom allra bästa, men skulle Bäcklös Uriel ha en sämre dag och Järvsöodin får en optimal resa då ska han räknas. Vill hylla kusken Marcus Lilius som kör honom med stora framgångar och har hittat en ny växel i honom på äldre dagar.

Spetsstrid

B.W.Sture är startsnabb och spetsar initialt och när stallkamraten Bäcklös Uriel kommer släpper man.

! Statistik­vinnaren

Månlykke A.M.

Vår rankning

6 Bäcklös Uriel

2 B.W.Sture

4 Månlykke A.M.

5 Järvsöodin

1 Pydin

7 Philip Ess

9 Bellfaks

8 Smedheims Solan

3 Smedsbo Faksen


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 16 miljoner på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


V86–5

Tipsettan

Lindysmusclemania har övertygat stort i regi Wäjersten och det är en topphäst som komemr gå igenom klasserna. Han är ny i klassen, men jag tror han tar sig igenom bronsdivisionen med en gäspning. Han har fått ett tråkigt utgångsläge den här gången, men han är oöm för positioner och visade även startsnabbhet senast vilket jag tror han får använding för den här gången. Tror på ett offensivt upplägg och det kan vara så att han blir släppt till ledningen på sitt kunnande ch då är det över. Han ska ses med toppchans oavsett lopp och det är omgångens bästa singelstreck.

Motbud

Denarius gick bra senast och har visat fin form. Han är startsnabb och kommer sitta bra till och är ett av dom hetare motbuden till den klara favoriten.

Skrällbud

Marlon Boko har äntligen ett bra läge och blir farlig?

Spetsstrid

Denarius spetsar till en början, men ställer Lindysmusclemania frågan tidigt får han överta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Lindysmusclemania

Vår rankning

8 Lindysmusclemania

3 Denarius

6 Marlon Boko

10 Global Dash

7 Maybach W.F.

1 Mr Sånna

4 Rare Magic

5 King of Djazz

9 Roller Coaster Ås

12 Behind Lord

2 Cemonroc de Coeur

11 Don Draper

V86–6

Tipsettan

Esprit Sisu kommer från ett starkt fjolår där han var med bland dom tre ofta trots stenhårt motstånd. Han har tre lopp i kroppen nu efter paus och senast tycker jag han såg väldigt fin ut. Han börjar komma i form och borde bli bättre med loppen i kroppen och den här gången ser loppet väldigt lämpligt ut då det saknar riktigt motstånd. Han kan öppna bra och mycket talar för att han hittar till ledningen i ett tidigt skede och då är han hästen att slå.

Motbud

Spickleback Face gjorde det bra näst senast bakom Global Badman och senast får han också godkänt då han mötte tufft motstånd och hästarna han var bakom var riktigt bra. Han gör gedigna insatser varje gång och jag tror han får svårt att slå mitt singelstreck, men skulle han ha en sämre dag känns det som Spickleback Face är den tuffaste utmanaren.

Skrällbud

Dwayne Zet har haft svårt att utmana på allvar i den högsta eliten, men han gör det bra och tjänar sina pengar. Han har varit i Norge och startat på slutet och vann näst senast och senast såg det ut som han blev lite ensam på upploppet och blev infångad till slut. Att han ska gå ut och bara vinna här är tufft, men presterar han bra får han ändå ses som ett av skrällbuden.

Spetsstrid

Maesteraemon är startsnabb, men där vill man säkert bara ner till plankan för att få en bra rygg. Esprit Sisu är framme tidigt och övertar ledningen.

! Statistik­vinnaren

Donners Am

Vår rankning

3 Esprit Sisu

5 Spickleback Face

6 Dwayne Zet

7 Donners Am

2 Maesteraemon

10 Henry Flyer Sisu

8 Hector Sisu

4 Hard Times

1 Eder Bob

9 Doctor Doxey Zenz

V86–7

Tipsettan

Mitzy Gold var jättebra från ledningen senast och hade otur att hästen utvändigt inte var tillräckligt bra för att täppa igen och hästen i ryggen kunde få fritt och vann. Hon är bra och har fått ett bra spår med tanke på att det är en spårtrappa och mycket talar för att hon hittat till ledningen då hon är startsnabb och då kan hon gå i ett hårt tempo länge. Att det bara endast är ston är ett plus och hon är den givna tipsettan.

Motbud

Olly Håleryd har jag trott en del på i dom senaste starterna och näst senast gjorde hon det bra som tvåa efter en resa långt bak. Senast var hon bara bäst och vann på V75. Hon står längst ut på vingen då hon är en av dom som tjänat mest pengar och jag tror Ove A Lindqvist kommer köra framåt när tillfälle ges. Hon är tuff och ska räknas i dom här sammanhangen.

Skrällbud

Nycora kan få en perfekt resa på innerspår. Outsider.

Spetsstrid

Mitzy Gold i ledningen med Nycora i ryggen?

! Statistik­vinnaren

Kit Crown

Vår rankning

6 Mitzy Gold

8 Olly Håleryd

1 Nycora

5 Florence Ima

4 Icegirl L.A.

7 Queen Tresher

11 Kit Crown

2 Mellby Interest

10 Juno Beach

9 StinaAlvina Zonett

12 Mission Beach

3 No Beer Drinker

V86–8

Tipsettan

Last Dyning Breath var ute i Margaretas tidiga unghästserie senast och mötte många tuffa hästar och gick med full fart i mål som femma. Han siktas förmodligen mot Svenskt Travderby om några veckor, men behöver den här genomköraren för att komma i form. Distansen är ett plus och han kan röra på sig från start och jag tror man hittar till ledningen och då är han hästen att slå. Kan vara en spik att avsluta med.

Motbud

No Limit Express är hästen som gör att jag garderar i avslutningen. Senast trodde jag hårt på honom och när han kom till ledningen trodde jag på bra chans, men han fick inte travet att stämma fullt ut och galopperade. Svårt och säga om segern rök där, men han är bra för klassen och får ett bra lopp den här gången och är en het segerkandidat bakom tipsettan.

Skrällbud

Burn Notice fäller många om det blir hårt tempo.

Spetsstrid

Last Dying Breath är startsnabb och tar ledningen.

! Statistik­vinnaren

Last Dying Breath.

Vår rankning

5 Last Dying Breath

1 No Limit Express

11 Burn Notice

9 Because the Night 

10 Bettle Hanover

12 Barolo Gene

7 Cadiz N.O.

2 Kocu Boko

4 Irma Sisu

6 M.M.Hot One

3 Brida

8 Shawn Leejs


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 16 miljoner på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln