Tidigare TV4-experten gör succé på V75

Johan Lindvall satte 7 rätt – för tredje lördagen i rad

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Johan Lindvall

Den tidigare TV4-experten och statistikgeniet Johan Lindvall, 46, visar härlig tipsform för dagen.

Tre V75-lördagar i rad har han satt alla rätt – och i lördags spelade in han 1,4 miljoner kronor.

– Det har nog aldrig tidigare hänt, säger han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Det var kring 2010 som Johan Lindvall arbetade med travets sändningar i TV4:s kanaler till de två största spelformerna V86 och V75 – som statistikexpert.

Lindvall har sedan 2005 drivit spelsajten Storavinster.se där han använder statistiken som grund i sina spel.

Just nu är den 46-årige statistikgeniet inne i ett härligt vinststim. Tre V75-lördagar i rad har Johan Lindvall satt 7 rätt, och i lördags spelade han in 1,4 miljoner kronor.

Det var via ATG Tillsammans som Lindvall drog in storvinsten i lördags, en storvinst som ett 60-tal personer nu är med och delar på.

Varje andel kostade 500 kronor styck, och blev under lördagskvällen värda 24 116 kronor per andel.

”Det som var grejen den här V75-lördagen”

– Det var så klart väldigt trevligt, säger Johan Lindvall om lördagens succévinst och berättar att statistik givetvis låg till grund även för den här storvinsten.
– Det gör det alltid, jag spelar med statistik som grund, och sedan gör jag samma jobb som alla andra.

Just statistiken gjorde att Lindvall fick med V75-omgångens megaskräll, Dallas, endast spelad till en spelprocent på V75.

– Det var ett Klass II-lopp och jag hade känslan av att det kunde bli konstigt kört i det loppet, Klass II är för mig lite som en häst eller alla hästar och det är sådana lopp där det kan skrälla. Många frågade mig hur jag kunde hitta Dallas, men för mig var det enkelt. Jag tog alla hästar i det loppet förutom häst nummer 8 och häst nummer 12, då jag tyckte att de hade för dåliga utgångslägen på Jägersro. Det var det som var grejen, för resten av V75-omgången blev ju inte så svår.

Lindvall lutade sig mot två spikar, Campo Bahia och Baron Gift.

– Campo Bahia var överlägsen och det visste ju alla, och Baron Gift spikade jag på spets och slut. Baron Gift hade aldrig tagit ledningen från innerspår på fem försök, men då häst nummer två och häst nummer tre var värst emot i spetsstriden så förstod jag att det skulle vara bra spetschans för det är svårt att ta en längd sida vid sida på Jägersro, och det var ju egentligen aldrig i närheten av att Baron Gift skulle missa ledningen.

”Har lite att leva upp till nu”

Att hitta skrällen Dallas, samt spika Campo Bahia och Baron Gift var lördagens nycklar till alla rätt för Johan Lindvall.

– Det var de tre som var grejen, men sedan gick jag också kort i stayerloppet och tog bara tre hästar i det loppet. Av någon anledningen så tror många spelare att ju längre distans det är ju oftare skräller det, men det är precis tvärtom. Vill man att det ska skrälla så är det 1 640 meter som gäller, gärna volt, och loppen över tre varv eller längre är det många gånger de bästa hästarna och de som tjänat mest pengar och står på tillägg som gör upp om det. Det kortloppet var också en nyckel till 7 rätt, berättar Lindvall.

Statistikgeniet hade en egen andel i sitt vinnande system.

– Ja, jag brukar alltid ha en andel i mitt egna system, det känns mest seriöst, säger han.

Vad har du fått för reaktioner efter vinsten?

– Många positiva så klart, men framför allt så är det reaktioner efter den tipsform som jag håller för dagen, och att de tycker den är oerhört fin. Det här var tredje V75-lördagen i rad som jag satte 7 rätt. Jag har drivit Storavinster.se sedan 2005 och kan inte komma på att jag haft tre 7:or i rad, då det gett något. När det gett ett par tusenlappar kanske, men inte så här. Det är jättekul så klart, och nu har man lite att leva upp till på lördag.

”Många toppar från den tiden”

Lindvalls tipsform var välkommen, berättar han.

– Det gick fruktansvärt dåligt i januari och februari, det var stolpe ut på det mesta med allt från målfoton, till spikar som galopperade och i lopp där jag tog alla hästar så vann favoriten och precis allting gick emot. Men jag har spelat på den här nivån jättelänge så jag vet vad jag gör, gör jag jobbet varje gång året runt så vet jag att jag brukar gå med vinst. Jag tar den här bra perioden med ro, och även perioder när det går sämre med ro. Jag är inte så bra som de här tre senaste V75-omgångarna, men jag är heller inte så dålig som i januari och februari. Det går i vågor, och man får vara ödmjuk när det går bra och stålsätta sig när det går sämre, för det är så här det är, det är långsiktighet som gäller.

I dag arbetar Lindvall som marknadsansvarig på deltid på Visbytravet, och på deltid på TR Media med just Storavinster.

– Jag har ett ben i sporten och ett i spelet och det är jättekul, det passar mig perfekt.

Tidigare var han statistikexpert i TV4:s kanaler under travsändningarna.

– Jag minns främst alla glada garv med dom som jobbade i studion, det var ett jävla roligt gäng helt enkelt och det är det jag minns bäst från den tiden. Värsta minnet är Jim Fricks olycka på Solvalla, jag jobbade i direktsändningen då. Det är många toppar från den tiden, och en riktigt svart dag, säger Johan Lindvall. 


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav