Anders Zackrisson: ”Blir som en befrielse”

Kalmartränaren drömmer om seger i SprinterMästaren

Uppdaterad 2019-06-28 | Publicerad 2019-06-25

Anders Zackrisson, 39, vann genrepet till SprinterMästaren med Devil Sound.

Nu drömmer han om seger och förstapriset på 1,2 miljoner kronor.
– Ingen minns en tvåa, säger han.

Kalmarproffset Anders Zackrisson har i dag 31 hästar på sin träningslista och i dagsläget så är det fyraårige Devil Sound som är mest framträdande i stallet.
Devil Sound har hittills i karriären sprungit in 1,2 miljoner kronor och deltagit i flera årgångsfinaler.

Inledningen på 2019 har dock inte varit lika stark för Devil Sound – fram till måndagskvällens travtävlingar i Halmstad. Då vann Devil Sound genrepet till SprinterMästaren, och nu drömmer Anders Zackrisson om seger i Halmstads storlopp – framför cirka 12 000 personer.

”Han kändes så fin”

Devil Sound hade inför måndagens seger i genrepet till SprinterMästaren i Halmstad startat fyra gånger under 2019, utan att vinna lopp.

– Jag var lite osäker på förhand, fjolåret gick som på räls hela våren och sommaren och då känner man ett lugn, men det har inte varit samma gnista och inte gått lika bra i år och han var svag i uttagningsloppet till Kungapokalen på Åby i slutet på april, säger Anders Zackrisson och fortsätter:
– Och det krävs inte mer än så för att bli lite osäker. När det väl sitter där handlar det mycket om att man vågar, och att man kör sin egen häst helt enkelt.

Anders Zackrisson tog under måndagens genrep till SprinterMästaren ledningen med startsnabbe Devil Sound, och körde sedan där hela vägen. Det visade sig vara vinstgivande.

– Jag hade tänkt att släppa på förhand men han kändes så fin så då tänkte jag att jag måste prova, ska man vara med i SprinterMästaren så måste hästarna vara bra.

”En befrielse”

Vad hade du för känsla över mål?

– Man blir glad, men det blir mer som en befrielse, en sten som trillar av axlarna. För en liten tränare som mig så betyder det mycket, för storstallen så är SprinterMästaren ett lopp av många, men för mig så blir det den där extra polletten som gör att man kanske kan få in nya hästar i träning för det behövs i den här stentuffa branschen som vi jobbar i, säger Anders Zackrisson och fortsätter:
– Så det blir som en befriande känsla när man lyckas.

Nu drömmer Zackrisson om seger i SprinterMästaren, som går av stapeln nästa torsdag i Halmstad, den 4 juli.

– Det gäller att ha tur med startspår i försöket. Det är en jäkla fördel, men nu kan man drömma i en vecka i varje fall för han visade i går att han är bra och han är dessutom startsnabb. Det gäller att ta sig till final, och väl där kan allting hända.

Hur långt kan det bära med bra startspår och en bra dag för Devil Sound?

– Det vågar jag inte spekulera i nu för jag vet inte vilka hästar som är med ännu, men pallplats ska han ha chans på med rätt läge och så, men i slutändan så handlar det ju om att vinna, ingen minns en tvåa.

Traditionsenligt så brukar segraren i SprinterMästaren bada på Tylösand, om Zackrisson drar på sig badbyxorna vid seger i SprinterMästaren är oklart.

– Haha, den dagen det bekymret. Om vi skulle vinna så vet jag inte vad som händer faktiskt, det får vi ta som det kommer, säger Anders Zackrisson.

Följ ämnen i artikeln