V86-skrällarna: ”Jag måste bara varna...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 25 mars på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Uppdaterad 2020-03-26 | Publicerad 2020-03-25

V86 avgörs i kväll på Åby och Solvalla.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt drag är ett givet streck i ett öppet lopp, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Härligt snack gör att jag måste varna, säger Sportbladets Mattias Karlsson om sin V86-skräll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Vid förra onsdagens V86-omgång prickade systemen Sportbladets Insider (1 759 kronor per andel i vinst) och Mario Exclusive (2 659 kronor per andel i vinst) in alla åtta rätt.

I lördags på V75 prickade systemet V75 i sista stund in alla sju rätt (3 081 kronor per andel) tillsammans med Wickmans Lilla (2 194 kronor per andel).

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.11, onsdagen den 25 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

4 Vikens High Yield (V86-5) har fått två fina upplevelser på sistone hos Bergh. Enkel spetsseger näst senast och i senaste starten kördes han i ryggar i det längsta och flög fram på V75. Han vann enda gången han testade 1 600 meter tidigare. Hästen kan öppna och kan vinna med olika upplägg på loppet. Avslutningen är tung oavsett position och jag tycker det ser riktigt bra ut den här gången.

Miljonrensarna

2 Heavenly May (V86-2) har ett lopp i kroppen och ska gå barfota runt om nu och i en jänkarvagn. Kommer ihåg uttagningsloppet till Oaks då stoet gick barfota runt om för första gången och bara blev besegrad av supermärren Ganga Bae... Fyra procent.

10 I.T.Inventor (V86-4) är spelad till under 15 procent i skrivande stund. Lär stiga, men till rådande spel måste man ju bara strecka då favoriten har 35. Anmäld barfota runt om också, blir det så är hästen superintressant. Given!

Tänk på att...

... omgången saxas denna onsdag mellan Åbytravet och Solvalla.

... det ser ut att bli finväder i stora delar av landet den här veckan, så räkna med två kanonbanor för hästarna att springa på.

... 8 Vincent As (V86-6) har grymt kunnande och blir svårstoppad i loppet om han kan hålla reda på påkarna. Ska gå barfota runt om vilket är ett stort plus för den hästen.

... favoriten i V86-8, 5 Chapuy, kommer ut barfota runt om direkt. Har tre raka på distansen och med framspår. Spets och slut?!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Vikens High Yield (V86-5) imponerade stort vid överlägsen seger i årsdebuten näst senast och senast flög han fram upploppet ner på V75. Jag tror han håller ut Il Duce Boko sida vid sida från start och därmed ligger vägen mot tidig ledning och seger öppen.

6 Mellby Drake (V86-7) är tillbaka i Sverige från Frankrike och jag läser tidig ledning och seger. 16 procent mot favoritens 43.

Miljonrensarna

10 Alpha K. (V86-1) är anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn direkt i sin årsdebut och för mig är hon ett givet streck i ett öppet lopp. Hon visade i fjol att det finns en del fart i henne och hon är dessutom travsäker och bör kliva iväg från start. Två procent.

9 Minou Båven (V86-2) har inte vunnit lopp på 28 starter men tittar man på hennes insatser så är det egentligen helt sjukt. Hon är bra den här tjejen och jag skulle bli väldigt överraskad om hon inte vann lopp snart. Två procent.

Tänk på att...

... 9 Toutre (V86-6) ser ut att bli en hel del betrodd då han har tre segrar i resultatraden, Toutre har dock försökt på Solvalla vid åtta tidigare tillfällen utan att han har lyckats och det är lite för många starter för att vara en tillfällighet. Den åttaårige valacken gör sig helt klart bäst hemma i Norrland.

... 5 Chapuy (V86-8) visade hög kapacitet i fjol och blir hårt betrodd direkt i sin årsdebut, framför allt då Åke Lindblom rycker skorna runt om direkt. Lindblom har bra snurr på stallet för dagen och hyllar jobben.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Chapuy (V86-8) tror jag har bra chans direkt i årsdebuten. Han är riktigt snabb ut och känslan är att han tidigt sitter i ledningen, därifrån växer han och distansen är bästa tänkbara. Åke Lindbloms hästar håller bra form och jag tror det blir en spets och slut seger.

Miljonrensarna

10 I.T Inventor (V86-4) fick göra jobbet själv senast på V75 och avgjorde i rejäl stil till seger. Han tål att göra en del själv men kan få det serverat när ungdomarna ska göra upp och han körs även av Elias Strandberg som brukar köra honom annars. Lite tempo och han fäller väldigt många, kanske alla till slut. 15 procent mot favoritens 35.

4 Xanthis Coktail (V86-6) var det mycket snack om senast och han åkte dit på målfoto. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och distansen är bara ett plus, hittar Rikard rätta ryggar då tror jag han är med och gör upp om det trots att han möter tuffare motstånd. Fem procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på veckans V86-omgång. En favoritkombo för min del som ser intressant ut.

... 5 Super Sarah (V86-2) blir klar favorit, jag sätter ett frågetecken för formen.

... vi får se en häftig duell mellan 4 Vikens High Yield och 5 Il Duce Boko i den femte avdelningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Tycker att man har hittar en väldigt passande uppgift för 8 Vincent As (V86-6) den här gången. Han ska gå barfota runt om och jag litar på att säkre Ulf Ohlsson får runt honom felfritt, då ska övriga få problem i loppet.

Är även imponerad av 5 Super Sarahs (V86-2) fartresurser. Senast blev allt fel, glöm, nytt race nu och det ser bra ut. Lär inte bli någon ledning, men det spelar ingen roll.

Miljonrensarna

Det låter bra på Ken Ecces läckre 3 Bugsy (V86-3). Tränar bra och nu blir det första med helstängt på den här lite loje travaren. Intressant! Har några lopp mot Gulfstream Am på näthinnan, där hästen såg pigg ut. Bra spår och härligt snack gör att jag måste varna. Två procent.

Om man garderar mitt spikbud Vincent As i V86-6 så måste ni ta med 7 Je t’Aime Explosiv. Nu ska den här kapable herren gå utan skor, en bra tvilling? Sju procent.

Tänk på att...

... Solvalla och Åby kör denna vecka och på Åby finns det ju som bekant open stretch (dubbla innerspår på upploppet).

... det blev låg utdelning på skrällspelet förra veckan, det hör inte till vanligheterna. Den här veckans omgång ser utmanade ut där förhandsfavoriterna kan få det svettigt.

... 5 Il Duce Boko (V75–5) är anmäld med amerikansk sulky. När han gick med den i V75-finalen på Solvalla pulvriserade han motståndet från utvändigt om ledaren. Svag senast, men lär vara bättre nu...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

5 Super Sarah (V86-2) kommer gå ner i procent då jag tror många kommer gå emot henne. Men jag tycker att hon ska vinna och spikar. Det här är en toppmärr och senast på V75 var hon ute mot bland annat King Of Everything. Hon utvecklas hela tiden, möter bara ston nu och jag tror hon bara är bäst. Spik.

Miljonrensarna

14 Far from Over (V86-3) som jag hade 13,7 på i 2 000 meter näst senast. Det är extremt starka papper och hästen är riktigt bra för klassen när den travar. Men tyvärr gör han bort sig allt som oftast och då blir det svårt. Skulle han vakna på rätt sida, bestämma sig för att ”ja i dag vill jag trava felfritt”, då är det nog toppchans att Far from Over rundar det här gänget. Tre procent. Tack för kaffet. Given på kupongen.

Tänk på att...

... omsättningen på V86 lär bli hög. Det är därmed fint spelläge.

... jag tror att Robert Bergh vinner V86-1 med 12 Västerbo Lexington.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Vikens High Yield (V86-5) såg på det tidiga spelet ut att bli andrahandare bakom Il Duce Boko. Nu har Bergh-hästen klivit förbi på strecken, vilket känns rätt. 2 Alicia Bore är rysligt startsnabb och kommer spetsa initialt och det är ingen omöjlighet att Peter väljer att köra där. Jag tar ställning och spikar bästa (?) hästen.

Miljonrensarna

11 I.T.Inventor (V86-4) är en kapabel häst för klassen och är dessutom anmäld barfota runt om och blir det så till loppet är det för första gången. Läget är okej då han spurtar sylvasst med rätta ryggar. 15 procent mot favoritens 35.

Tänk på att...

... Robert Bergh börjar komma igång efter vinterträningen och startar hela åtta hästar inom V86.

... var den stora favoriten i V86-2 hamnar från start? Känslan är att 5 Super Sarah är överspelad.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här: