Elitloppet 2019

Stjärnan: Det känns nästan overkligt...

Carl Johan Jepson om: • Seger nummer 1 000 • Sitt första elitlopp

Av: 

Trav365

Carl Johan Jepson.
Carl Johan Jepson.

TRAV

Han tog sin seger nummer 1 000 under måndagen som kusk.

En perfekt uppladdning för 41-årige Carl Johan Jepson inför sitt första elitlopp på söndag.

– Det känns nästan overkligt, säger han till Trav365.

Carl Johan Jepson är en av landets mest framgångsrika kuskar och det fick vi ytterligare ett bevis på under måndagskvällen när han på Mantorp passerade 1 000 kusksegrar.

På slutet har formen varit i zenit med segrar i bland annat Drottning Silvias Pokal med Activated och Copenhagen Cup med Handsome Brad.

– Jag har haft en bra rusch den senaste tiden och vunnit mycket lopp. Att vinna dessa storlopp betyder oerhört mycket och det värmer alltid lite extra.

Hur känns det att vara med i tusenklubben?

– Jag har inte gått och tänkt så mycket på det innan det hände på Mantorp men självklart är jag stolt över att ha passerat denna milstolpe. Det är mycket jobb som ligger bakom och när jag tänker på det känns det nästan overkligt. Att vara i det sällskapet som passerat denna gräns är fantastiskt.

”Sanslöst bra”

Carl Johan Jepson har länge nämnts som en potentiell Elitloppskusk. Efter Handsome Brads inbjudan efter segern i Copenhagen Cup såg det ut att bli den efterlängtade starten för Färjestad-proffset – men till slut valde Ulf Stenströmer att tacka nej till platsen.

– ”Uffe” hade sagt till mig tidigt på säsongen att det inte skulle bli något Elitloppet i år för honom – men efter segern i Köpenhamn började även Stenströmer att vackla i sitt beslut. Till sist var vi ändå överens om att tacka nej. Det vore inte schysst mot hästen att starta i år.

– Han kommer från silver och har gjort det sanslöst bra. Hans tid kommer och vi hoppas starta honom nästa år i Elitloppet i stället.

Du har sagt att du skulle vilja vara med i Elitloppet. Blev detta en besvikelse för dig?

– Nej, ingen besvikelse då jag förstår hur ”Uffe” och ägarna tänker. Hästens tid kommer och man tänker långsiktigt med honom. Jag förstår att man är rädd om hästen och tänker på hans fortsatta karriär. Men visst, det var inget lätt beslut för någon att ta. Han hade inte gjort bort sig i årets uplaga av Elitloppet.

”En dröm går i uppfyllelse”

I lördags kördes V75 på Gävletravet och i den sjätte avdelningen skulle Prins Daniels Lopp avgöras med en halv miljon till segraren.

Förutsättningarna var glasklara: vinnaren skulle få en inbjudan till Elitloppet. Loppet leddes från start till mål av Sorbet med Örjan Kihlström i vagnen. Daniel Redén tackade ja till platsen och meddelade att Jepson får köra i Elitloppet.

– Jag blev naturligtvis väldigt glad över att till sist ändå få vara med. Det är första gången för mig och det är en dröm som går i uppfyllelse. Redén hade sagt till mig att jag skulle få köra hästen om man vann och om allt kändes bra efter loppet. Nu är det klart och det ska bli en fantastisk upplevelse.

Sorbet lottades till att starta från spår 8 i det första försöket. Vad ger du hästen för chanser?

– Jag körde honom på Solvalla i april och hästen var strålande. Jag vet att det är en fantastisk häst som gjorde det riktigt bra i Gävle senast. Utgångsläget är inte det bästa men vi ska försöka vara med till slut och göra upp om en finalplats. Jag går in med en bra känsla och ska göra mitt bästa.


ANDREAS ÖRTENGREN, TRAV365

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2019

Elitloppet

V75

Daniel Redén

Ulf Stenströmer

Solvalla