Supervinnaren: ”Tänker gardera jättefavoriten”

Studenten som spelade in 6,8 miljoner • Bjuder på heta tips till V75-jackpotten • Fräcka spiken i garderingsloppet

Publicerad 2022-05-19

För tre år sedan spelade Adam Sundqvist in 6,8 miljoner.

På lördag är han på jakt efter nya storvinster på hemmabanan Gävle – där 53 jackpottmiljoner väntar en ensam vinnare på V75.

– Jag har en superskräll i omgången, säger 24-åringen till Trav365.

Under lördagen avgörs V75 från Gävletravet.

Omgången består av en jackpott där en ensam vinnare, enligt spelbolaget ATG:s beräkningar, kan ta hand om minst 53 miljoner kronor.

Rent sportsligt riktas blickarna främst mot V75–6 där en plats i Elitloppet finns i potten för vinnaren (H.K.H. Prins Daniels lopp).

För tre år sedan gjorde Gävle-sonen Adam Sundqvist stor andelssuccé då han spelade in 6,8 miljoner kronor på V75. Varje spelare som satsat en dryg hundralapp fick 200 000 kronor tillbaka.

– Jag har inte fattat det ännu. Jag är i chock fortfarande, sa han då till Trav365.

Spelade in 6,8 miljoner: ”Blir påmind”

Adam Sundqvist samarbetar med det forne hockeyproffset och Brynäs-profilen Mikael Lind som driver spelbutiken Flanör Depeschen i centrala Gävle – där mängder av miljonvinster spelats in genom åren.

Trots att det gått några år sedan jättesuccén är mycket sig likt för travtokige Adam.

– Jag jobbar fortfarande kvar hos Micke i spelbutiken på kvällar och helger. Nyligen fick jag ett jobb som teamledare på Atlas Copco i Tierp där jag trivs utmärkt. Än i dag blir jag ofta påmind av människor som deltog på systemet om hur vinsten förändrade livet och gav dem trygghet, jag var i chock då. Pandemin slog till strax efter vi vann och många har berättat hur viktigt det var när de blev permitterade, det var bra timing med miljonvinsten, säger Sundqvist till Trav365.

”Spara pengarna i madrassen”

Adam Sundqvist deltog själv på sitt vinnande system 2019 och investerade en stor del av pengarna i aktier och fonder, något som hittills inte varit ett vinnande koncept.

– Halva börsen har ju kraschat, först när pandemin kom och sedan nyligen när kriget startade i Ukraina. Inte haft möjlighet att röra pengarna, jag hoppas att det vänder. Om jag vinner igen kanske jag ska spara pengarna i madrassen.

53 miljoner. Det finns goda möjligheter att fylla på plånboken på lördag. Har du hittat någon V75-spik redan?

– Att välja spik i den här omgången är väldigt lurigt. Jag vet att många kommer att spika 5 Epimetheus i den sista avdelningen (V75–7) men jag kommer att gardera jättefavoriten, det finns stort värde där bakom. I stället är jag inne på att spika i V75–2. Andreas Lövdal är väldigt optimistisk med 4 Creme Brulee Font som har 20 meters försprång på de värsta konkurrenterna. Han släppte en skön intervju och jag tror på bra segerchans i ett lopp där många garderar stort.

Adam Sundqvist vill koppla grepp i V75-omgången och funderar på att spika kusken Andreas Lövdal som kör hästen 4 Creme Brulee Font (V75–2).
Adam Sundqvist vill koppla grepp i V75-omgången och funderar på att spika kusken Andreas Lövdal som kör hästen 4 Creme Brulee Font (V75–2).

V75-idén: ”Starkast till slut – fel favorit”

Elitloppet avgörs på Solvalla den 29 maj. I V75–6 (Gulddivisionen) erbjuds vinnaren en plats i superloppet.

Adam Sundqvist tror sig ha lösningen i en häst som är långt från att vara favoritspelad.

– 1 Beads tror jag galopperar igen. 6 Brambling tycker jag är fel favorit, han har inte sett bra ut i travet och varit knepig i de senaste starterna. Jag tycker 2 Click Bait borde vara mer spelad då jag tror han tar ledningen, men vinnaren körs av duktige Magnus A Djuse. Jag tror han placerar 3 Gareth Boko i en bra position och sedan är starkast till slut, jag trodde faktiskt han skulle bli favorit.

Har du nosat upp någon häst som skulle kunna skilja agnarna från vetet och leverera miljonutdelning?

– Bästa skrällen i omgången tycker jag 12 Global Bookmaker är i den första avdelningen (V75–1). Han har sett jättefin ut på barfotabalansen och kusken Magnus A Djuse kan verkligen få fart på hästarna. Han travar som aldrig förr och bara spelad på fem procent i nuläget. Nu är det visserligen voltstart och vanlig vagn, men den här hästen har bra fart i benen.

Kung Åke i Elitloppet. ”Något på gång”

Hela trav-Sverige pratar om Elitloppet som avgörs nästa vecka på nationalbanan Solvalla.

Superloppet känns öppet och Adam Sundqvist har två hästar han tror lite extra på, en av dem är inte ens inbjuden – ännu.

– Nu när Åke Svanstedt ska köra Pasi Aikios Who’s Who är det min vinnare. Han ångrade sig och tänkte egentligen inte åka men ändrade sig, då måste han ha något på gång. Den andra hästen jag vill varna för är Timo Nurmos Brother Bill som jag räknar med blir inbjuden snart. Jag känner ägaren lite grann och jag skulle verkligen unna Peter Källberg en framgång. Jag hoppas han kommer med och där tippar jag med hjärtat, avslutar Adam Sundqvist.

Adam Sundqvist tror Åke Svanstedt kan vinna Elitloppet med Who’s Who.
Adam Sundqvist tror Åke Svanstedt kan vinna Elitloppet med Who’s Who.

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln